četvrtak, 31.01.2008.

Creepshow (1982)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: George A. Romero
Scenarist: Stephen King
Glume:

Adrienne Barbeau - Wilma Northrup (segment "The Crate")
(poznatiju ulogu imala je u filmovima The Great Houdini, The Fog, Escape from New York, The Thing, Swamp Thing, Across the Line, The Convent)

Leslie Nielsen - Richard Vickers (segment "Something To Tide You Over")
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Dark Intruder, Deadlock, The Poseidon Adventure, The Return of Charlie Chan, Airplane!, Prom Night, The Naked Gun 1,2,3, Dracula: Dead and Loving It, Spy Hard, 2001: A Space Travesty, Scary Movie 3,4, Superhero)

Hal Holbrook - Henry Northrup (segment "The Crate")
(poznatiju ulogu imao je u filmovima The Group, Mark Twain Tonight!, The Great White Hope, The Fog, Wall Street, A Killing in a Small Town, Waking the Dead, Into the Wild)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Fox Chapel, Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Žanr: Animacijski humoristični horror sci-fi triler
Drugi nazivi filma:
Cuentos de ultratumba (USA: Spanish title)
Stephen King's Creepshow (International: English title) (long title)
Trajanje: 120 min
Tagline filma: The Most Fun You'll Ever Have... BEING SCARED!
Ocjena na IMDB-u: 6,3 / 10
Moja ocjena: 4,6 / 5 thumbup

Moje mišljenje o pričama filma:

Svaki Creepshow nastavak ima svoje priče u kojima se odvija radnja. Prvi nastavak ima 5 priča koje traju prosječno svaka 25 min i završe tragično. No na početku vidimo kako je riječ o grubom ocu koji je svome sinu oteo časopis Creepshow upozoravajući ga kako ne smije to čitati. Strip završi u kanti i počne nam prepričavati sve priče iz tog broja.

Image Hosted by ImageShack.us


1. priča: Father 's Day

Radnja je o ženi koja je ubila svoga oca koji je bio jako pohlepan i zao, i svake godine na Očev dan ona mu dolazi staviti cvijeće na grob i pričati s njim. Ovoga puta staricu su promatrali iz susjedne kuće. No, staricu je napao leš njena oca i ugušio ju je. Nakon toga prešao je na ostale ljude iz susjedne kuće kako bi s njim na svoj način proslavio Očev dan.
Jako mi je zanimljiv ovaj nastavak iako prekratko traje i radnja oteče brzo.

2. priča: The Lonesome Death of Jordy Verill

Ovdje je riječ o seljaku na čiji posjed padne meteor kojega on razbije nesvjestan posljedica. Seljaka btw glumi Stephen King. Kiselina iz meteora je počela stvarati biljke i to je prešlo na seljaka pa se i on počeo pretvarati u biljku, kao i sve što on dotakne. Rano ujutro uzeo je pušku i ubio se. Biljke su se širile kasnije još dalje. Kratka ali slatka radnja, izvrstan glumac koliko i pisac, savršena maska i to je to da dobije odličan.

Image Hosted by ImageShack.us


3. priča: Something To Tide You Over

U ovoj priči glumi i meni jedan od najdražih glumaca Leslie Nielsen. Priča je o dvaju susjeda koji se baš i ne vole, a ovaj ovog odveze na plažu i tamo ga prijeteći pištoljem natjera da se zakopa u pijesak i da mu samo glava viri. Riječe je o nedužnom čovjeku i poremećenom ubojici. I kada valovi malo jače udare, ode lik pod pijeskom. Tamo mu je ubojica prikazao i žrtvine žene, koja je isto tako umrla kao i on. Vračajući se kući nakon obavljenog posla, ubojica (Leslie Nielsen) se opustio. No, žrtva i njegova žena ožive kao neki mrtvaci iz vode počinju napadati ubojicu. I na kraju su oni njega zakopali isto kao što je i on njih. Priča je poučna i zabavna.

4. priča: The Crate

Ova je najduža priča dosada koja traje pola sata i pet-šest minuta. Riječ je o nekom čudovištu iz kutije odvratnog izgleda koji naravno jede meso, odnosno ljude oko sebe. Otkrili su ga dvojica ljudi i čudovište se oslobodilo. No, to je dobro došlo jednom čovjeku koji nije baš volio svoju ženu, a ni ona njega, pa ju je htio ubiti tako da ju uputi ka čudovištu. Uspješno je to obavio i tako. Nakon toga je čudovište zavezano u kutiji bacio u vodu. Pri kraju vidimo kako se čudovište oslobodilo.

Image Hosted by ImageShack.us


5. priča: They're Creeping Up On You

Riječ je o čovjeku koji mrzi žohare i drži se u dobro izoliranom stanu od žohara, makar mu se uvijek neki provuče. Neka žena ga je nazvala preko telefona i rekla mu kako će skupo platiti za nečije ubojstvo. Bubomrzac se nije obazirao. Tek kada su mu počele ulaziti bube sa svih strana i bubomrzac nije dočekao jutro, zapitao se malo.

Što da kažem? Definitivno mi nije žao što sam ovo pogledao, pogledajte ovih zanimljivih 5 priča koje će vas i nasmijati i dobro prestrašiti. Nema veze što film traje dva sata, ugodno će vas iznenaditi, jer barem meni je odličan.

23:44 | Komentari (2) | Isprintaj | #

srijeda, 30.01.2008.

The Night Flier (1997)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Mark Pavia
Scenaristi: Stephen King i Mark Pavia
Glume:

Miguel Ferrer - Richard Dees
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Star Trek III: The Search for Spock, RoboCop, DeepStar Six, The Shinning mini series, Shadow Realm, Silver City)

Julie Entwisle - Katherine 'Jimmy' Blair
(poznatije uloge imala je u filmovima Slice, In & Out)

Dan Monahan - Merton Morrison
(poznatiju ulogu imao je u filmovima The Adventures of Huckleberry Finn , Porky's 1,2,3, Romeo and Juliet)

Zemlja: SAD / Italija
Mjesto snimanja filma: Wilmington, North Carolina, USA
Žanr: Fantastična horror misterija
Drugi nazivi filma:
Stephen King's The Night Flier
Trajanje: 93 min
Tagline filma: Never believe what you publish...Never publish what you believe.
Ocjena na IMDB-u: 5,5 /10
Moja ocjena: 3,2 / 5 zijev

Sadržaj filma:

Two investigative reporters for a tabloid magazine track down across country "The Night Flier", a serial killer who travels by private plane stalking victims in rural airports. One of the reporters, Richard Dees, begins to suspect that "the Night Flier could perhaps be a vampire".

Dva reportera istražuju takozvanog ''Noćnog letača'', serijskog ubojicu koji putuje zrakoplovom i ubija žrtve na svojim lukama. Jedan od reportera, Richard Dees, počinje sumnjati da bi ubojica mogao biti vampir.

Moje mišljenje o filmu:

Ovo je prvi film od barem 4 koja će biti u tjednu Stephena Kinga. Ovdje je za ekranizaciju Kingova filma zaslužan Mark Pavia, po meni dobar i kvalitetan redatelj koji nažalost nije nastavio svoj rad i zadnji film mu je bio Slice iz 2000. godine, koji na IMDB-u ima ocjenu 9/10, ali samo 9 glasova, tako da je ostao neprimjećen. Što se tiče ovog filma, mislim kad bi uložio malo više truda, mogao napraviti bolji film. Jer radnja je odlična, Stephenu Kingu kapu skidam.

Image Hosted by ImageShack.us


Ne sviđa mi se u filmu ta neka dosadnjikavost bez ikakve napetosti, jedino u par scena gdje ima dobrog straha. Maska antagonista je cool napravljena, baš straši, a i zombiji na kraju filma izgledaju uvjerljivo. Entwisleica me nervira i nije mi drago što je na kraju odnijela ''pobjedu'' nad Ferrerom. Ferrer tako hladnokrvan i ljutit baš dobro djeluje u filmu.

Image Hosted by ImageShack.us


Veoma mi je solidan film. Za pogledat je makar je jedan od ''lošijih'' Kingovih ekranizacija.

13:39 | Komentari (6) | Isprintaj | #

utorak, 29.01.2008.

Tjedan Stephena Kinga na Groblju horrora

Image Hosted by ImageShack.us


Pozdrav svima!

Kako i sami vidite po naslovu ovo će biti jedan tjedan sa filmovima Stephena Kinga. Veoma jednostavno.

Od Stephena Kinga (bazirano prema njegovim novelama) ja sam dosad recenzirao:

01. Pet Sematary (1989)
02. The Night Flier (1997)
03. Creepshow (1982)
04. Riding the Bullet (2004)
05. 1408 (2007)
06. Creepshow 2 (1987)
07. Carrie (1976)
08. Silver Bullet (1985)
09. Cat's Eye (1985)
10. The Mist (2007)
11. It (1990)
12. Cujo (1983)

Kada recenziram nešto novo to će se ovdje pojaviti.

00:46 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 25.01.2008.

I Am Legend (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Francis Lawrence
Scenaristi: Mark Protosevich i Akiva Goldsman
Glume:

Will Smith - Lt. Col. Robert Neville M.D.
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Bad Boys 1,2, Enemy of the State, Men in Black 1,2, Ali, The Pursuit of Happyness i u seriji The Fresh Prince of Bel Air)

Alice Braga - Anna
(poznatiju ulogu imala je u filmovima x)

Charlie Tahan - Ethan
(poznatiju ulogu imao je u filmovima High Falls)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Brooklyn Bridge, New York City, New York, USA
Žanr: dramski sci-fi horror triler
Drugi nazivi filma:
I Am Legend: The IMAX Experience (USA) (IMAX version)
Trajanje: 101 min
Tagline filma: The last man on earth is not alone
Ocjena na IMDB-u: 7,3 / 10
Moja ocjena: 3,9 / 5 party

Sadržaj filma:

Robert Neville is a scientist who was unable to stop the spread of the terrible virus that was incurable and man-made. Immune, Neville is now the last human survivor in what is left of New York City and perhaps the world. For three years, Neville has faithfully sent out daily radio messages, desperate to find any other survivors who might be out there. But he is not alone. Mutant victims of the plague -- The Infected -- lurk in the shadows... watching Neville's every move... waiting for him to make a fatal mistake. Perhaps mankind's last, best hope, Neville is driven by only one remaining mission: to find a way to reverse the effects of the virus using his own immune blood. But he knows he is outnumbered... and quickly running out of time.

Robert Neville je znanstvenik onemogućen da zaustavi širenje virusa koje je neizlječivo i laboratorijski napravljeno. Imun na virus, Newille je posljednji čovjek koji je ostao u New Yorku i vjerojatno na svijetu. 3 godine je Newille slao bezuspješne radio-poruke, očajan da nađe bilo kojeg preživjelog. Ali on nije sam. Mutantske žrtve virusa - zaraženi - bivaju u mraku prateći Nevillow svaki potez, čekajući ga da napravi fatalnu grešku. Vjerojatno zadnji čovjek vijeka, Neville ima jedan jedini zadatak: naći način da zaustavi virus upotrebljavajući svoju vlastitu krv, ali je svjestan da mu vrijeme prolazi.

Moje mišljenje o filmu:

Prekjučer sam pogledao prvih sat vremena filma, a sada maloprije ostalih četrdeset minuta. Film je nije razočarao, znao sam da će biti dobar. Will Smith mi je u ovom filmu imao najbolju glumu ikada u svojoj glumačkoj karijeri, za ostale likove nisam čuo. Film je baš drama, skoro sam pustio suzu na nekim djelovima filma. :)))
Radnja filma mi je stvarno napeta, ima puno dijelova filma kada prevladava tišina i odjednom se nešto dogodi, a to mi se sviđa.

Image Hosted by ImageShack.us


Jedino možda što mi smeta u filmu su CGI efekti, stvarno su mogli puno bolje napraviti. Mutanti mi nisu uvjerljivi, podsjećaju me na one loše iz Silent Hilla. Scena blizu kraja filma mi se također ne sviđa jer je onaj mutant probijao staklo 5 dana a već je pri prvom udarcu napuknuto bilo. No to nije toliko bitno. Radnja mi je cool i vrlo dobro je odrađena i to mi se sviđa.

Image Hosted by ImageShack.us


Ugl, film mi je ugodno iznenađenje iz 2007. godine i vjerojatno ću ga pogledati još par puta kada se budem želio nečega zasrati. ;)))

Btw, ovo je novi blog čovjeka koji piše o superjunacima i filmovima, riječ je o blogu Dragonheart - Empire of Superheroes. Posjetite ga.

Također, evo i naše pitalice koje dugo nije bilo:

Koji je ovo film?

Image Hosted by ImageShack.us


- glumi u njemu osoba iz Dangerous Beauty
- film ima u nazivu veze sa sastankom, okupljanjem

Ovo je da ne može biti lakše.

22:52 | Komentari (5) | Isprintaj | #

srijeda, 23.01.2008.

Howling IV: The Original Nightmare (1988)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: John Hough
Scenaristi: Gary Brandner i Freddie Rowe
Glume:

Romy Windsor - Marie
(poznatiju ulogu imala je u seriji The X Files)

Michael T. Weiss - Richard Adams
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Dark Shadows, Bones)

Antony Hamilton - Tom
(poznatiju ulogu imao je u seriji Mission: Impossible)

Susanne Severeid - Janice
(poznatiju ulogu imala je u filmovima x)

Zemlja: VB
Mjesto snimanja filma: Los Angeles, California, USA
Žanr: Horror
Drugi nazivi filma: Howling IV
Trajanje: 94 min
Ocjena na IMDB-u: 2,7 / 10
Moja ocjena: 1,8 / 5 headbang

Sadržaj filma:

An author who was sent to the town Drakho, because of a nervous breakdown, gets wound up in a mysterious mystery about demons and werewolves. She starts seeing ghosts and dismisses them as her own imagination, but when they turn out to be real she starts to get suspicious of the odd town and of its past.

Autorica koja je poslana u grad Drako na oporavak od noćnih mori biva upletena u misteriju sa demonima i vukodlacima. Počinje viđati duhove i tretira ih kao halucinaciju, ali kada ispadne da su pravi počinje sumnjati u mirnoću malog gradića.

Moje mišljenje o filmu:

Ovo mi je jedan od najdražih filmova. Ne.
Ovo mi je jedan od najgorih filmova. DA.
Ali to je sasvim normalno u Howling serijalu koliko sam čuo. Prvi nastavak je meni bio solidan, a za ostale sam čuo da su sve gori i gori, a zadnji (sedmi) se ne može nazvati filmom, već nekom lakrdijom neuspješnih lakrdijaša.

Image Hosted by ImageShack.us


Ima jedan solidan glumac, za kojeg se kasnije čulo samo u filmu Bones. Ostali Bože sačuvaj. Efekti su mi doslovno nula. Nema ništa što ne može napraviti neki amater. Ne znam šta mi je došlo da nabavim baš ovaj film, kada sam mogao bilo koji drugi nastavak, no ne vjerujem da bi bilo neke veće promjene. Nemam šta više puno pisati, ovo je baš glup film.

Sljedeća recenzija mi je o filmu I Am Legend...

19:39 | Komentari (2) | Isprintaj | #

utorak, 22.01.2008.

Shaun of the Dead (2004)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Edgar Wright
Scenaristi: Simon Pegg i Edgar Wright
Glume:

Simon Pegg - Shaun
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Hot Fuzz, Grindhouse, Mission: Impossible III, Land of the Dead, The Man Who Would Be Shaun, The Reckoning, Danger! 50,000 Zombies!)

Kate Ashfield - Liz
(poznatiju ulogu imala je u filmovima The War Zone, Late Night Shoping, The Baker)

Nick Frost - Ed
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Grindhouse, Hot Fuzz)

Dylan Moran - David
(poznatiju ulogu imao je u filmovima The Actors)

Zemlja: VB / Francuska
Mjesto snimanja filma: Archway, London, England, UK
Žanr: Humoristična horror romanca
Drugi nazivi filma:
Shaun of the Dead (France)
Tea-Time of the Dead (UK) (working title)
Trajanje: 99 min
Tagline filma: It's just one of those days when you're feeling a little...dead.
Ocjena na IMDB-u: 8,0 / 10
Moja ocjena: 4 / 5 party

Sadržaj filma:

Shaun doesn't have a very good day, so he decides to turn his life around by getting his ex to take him back, but he times it for right in the middle of what may be a zombie apocalypse... But for him, it's an opportunity to show everyone he knows how useful he is by saving them all. All he has to do is survive... And get his ex back.

Shaun nema baš dobar dan, pa odlučuje promijeniti svoj život tako da ponovno bude sa svojom bivšom, ali taman nastane apokalipsa zombija...ali, za njega je to vrijeme kako može biti koristan spašavajući sve svoje. Sve što treba napraviti je da preživi...i da ponovno sa curom bude zajedno.

Moje mišljenje o filmu:

Film mi je baš zabavan. U prvih par minuta mi se činio kao da nema uopće humora, ni horrora, ali kada je krenula akcija i nešto malo ranije nije mi žao bilo što sam pogledao ovaj film. Čak ni po pozitivnim komentarima nisam ništa očekivao, jer mi kombinacija horror komedije ne paše, a još su u igri zombiji. Ali ispalo je sasvim suprotno, Englezi su napravili super stvar.

Image Hosted by ImageShack.us


Kombinacija dvaju glumaca ''Pegg - Frost'' mi jako paše i baš su mi bili smiješni, jer sam se više puta uz njih iskreno nasmijao. Zombiji su genijalni i realno su prikazani kao i u filmu ''Night of the Living Dead'' gdje zombiji hodaju i gegaju se. To je prava stvar, a ne trčanje. U filmu je Frost iliti Ed rekao i rečenicu: ''They are coming for you, Barbara!'' koja je iz Romerove već spomenute uspješnice.

Image Hosted by ImageShack.us


Radnja filma se većinom događa danju, što mi je baš dobro jer nema puno nejasnih i mračnih scena. Kako bilo, film je baš zabavan i uživao sam.

16:46 | Komentari (2) | Isprintaj | #

nedjelja, 20.01.2008.

28 Weeks Later (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Juan Carlos Fresnadillo
Scenaristi: Rowan Joffe i Juan Carlos Fresnadillo
Glume:

Catherine McCormack - Alice
(poznatiju ulogu imala je u filmovima Dangerous Beauty, Shadow of the Vampire, Renaissance)

Robert Carlyle - Don
(poznatiju ulogu imao je u filmovima The Full Monty, Face, Ravenuous, Hitler: The Rise of Evil, Eragon)

Jeremy Renner - Doyle
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Dahmer, S.W.A.T., Lords of Dogtown)

Amanda Walker - Sally
(poznatiju ulogu imala je u filmovima Seven Days to Live, Polyanna, Wimbledon)

Garfield Morgan - Geoff
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Jenny 's War)

Zemlja: VB / Španjolska
Mjesto snimanja filma: Aldwych Underground Station, Aldwych, Holborn, London, England, UK
Žanr: Dramski horror SCI-FI triler
Drugi nazivi filma:
28 semanas después (Spain)
Trajanje: 96 min
Tagline filma: It All Begins Again
Ocjena na IMDB-u: 7,2 / 10
Moja ocjena: 4,4 / 5 party

Sadržaj filma:

In the country nearby London, Don, his wife Alice and a few survivors live hidden in a farmhouse. When infected people break in the house, Dan panics and does not help his wife to escape, running away and leaving Alice trapped inside the room. Twenty eight weeks after the outbreak that annihilated the population of Great Britain, London is considered safe and the British survivors return under the coordination of the American Army, that keeps the city under permanent surveillance. The teenager Tammy and her younger brother Andy travel back from Spain to live with their father Don in London. They miss their mother and decide to escape to their old house to retrieve pictures and some other personal belongings. However, they find Alice surprisingly alive and the Army brings her to the base. After some blood test, the biologist Scarlet discovers that Alice is a carrier of the lethal virus and somehow has immunity to it. Meanwhile, Don sneaks through the facility to say how sorry he is to Alice, who forgives him. When he kisses her, he is immediately contaminated, spreading a new epidemic...

Moje mišljenje o filmu:

Kako mi je drago što sam subotnje popodne potrošio na ovaj film.
Od početka filma nisam žalio za ikakvim odgodama, nego sam uživao u napetosti i u drami uvodnog dijela. 28 tjedana kasnije (točnije 7 mjeseci), karantena je otvorena u londonskim četvrtima pod vodstvom NATO-a. Tamo su mogli živjeti preživjeli ljudi itd. No, jedna osoba je naremetila mir u karanteni i zaraza se po ljudima počela širiti sve do jednog.

Image Hosted by ImageShack.us


Film mi je jako napet, što najviše cijenim kod horrora. Ovakav kalibar filma sa zarazom, zombijima itd. mi sasvim odgovara. Osim toga uživao sam i u prvom dijelu, 28 Days Later, ali o njemu kasnije na mom blogu. Kada sam saznao da će biti nastavak prvog dijela, prije sam pročitao komentare drugih ljudi na ovaj film i ostavili su mi pozitivan dojam i nadu da će nastavak biti dostojan, što se i dogodilo. Glumci su na mjestu, nemam ništa protiv, nisam toliko obraćao pažnju na glumu, više sam gledao kvalitetu scenarija, koja je na vrlo visokom nivou.

Image Hosted by ImageShack.us


''Zaraženi'', iliti zombiji mi predobro i strašno izgledaju sa tim crvenim očima i krvlju u ustima, kao i u prvom nastavku, samo što su u prvom nastavku zombiji zarazivali ljude i sa njihovom krvlju, a u drugom se baš mora ugristi kako bi se postalo zombi. Jedina mala zamjerka u filmu je prebrzo micanje kamere na uvodu, a negdje i u sredini filma, pa se dosta teško vidi o čemu je riječ, inače sve 4 i pol.

Image Hosted by ImageShack.us


Kako bilo, ako hoćete krenuti gledati ovaj serijal, naravno, bilo bi bolje da krenete sa originalom, a onda na malo slabiju dvojku. Zapravo, ovo je nepropustljivo.

00:00 | Komentari (4) | Isprintaj | #

subota, 19.01.2008.

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Steve Miner
Scenaristi: Debra Hill i John Carpenter
Glume:

Jamie Lee Curtis - Laurie Strode / Keri Tate
(poznatije uloge imala je u filmovima Columbo: Forgotten Lady, Halloween 1,2,3,7,8, The Fog, Prom Night, Terror Train, Escape from the New York, Freaky Friday)

Josh Hartnett - John Tate
(poznatije uloge imao je u filmovima Pearl Harbor, O, Sin City, 30 Days of Night)

Adam Arkin - Will Brennan
(poznatije uloge imao je u filmovima Lake Placid)

LL Cool J - Ronald 'Ronny' Jones
(poznatije uloge imao je u filmovima Deep Blue Sea, Charlie 's Angels, S.W.A.T.)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Canfield-Moreno Estate - 1923 Micheltorena St., Silver Lake, Los Angeles, California, USA
Žanr: Horror triler
Drugi nazivi filma:
Halloween 7 (USA) (working title)
Halloween 7: The Revenge of Laurie Strode (USA) (working title)
Halloween: H20 (USA) (promotional title)
Halloween: H20 (20 Years Later) (USA) (promotional title)
Halloween: The Revenge of Laurie Strode (USA) (working title)
Trajanje: 86 min
Tagline filma: This summer, terror won't be taking a vacation.
Ocjena na IMDB-u: 5,2 / 10
Moja ocjena: 3,1 / 5 zijev

Sadržaj filma:

On Halloween in 1963, Michael Myers murdered his sister, Judith. In 1978, he broke out to kill his other sister, Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). He killed all of her friends, but she escaped. A few years later, she faked her death so he couldn't find her. But now, in 1998, Michael has returned and found all the papers he needs to find her. He tracks her down to a private school where she has gone under a new name with her son, John (Josh Hartnett). And now, Laurie must do what she should have done a long time ago and finally decided to hunt down the evil one last time.

Moje mišljenje o filmu:

Od Halloween serijala sam pogledao prvi, peti, sedmi, osmi nastavak i remake. Peti mi je najgori, a ostali su mi se svidjeli ili su mi prosjek, kao i ovaj nastavak. Ako ste mogli primjetiti, ovih dana gledam samo slashere. Igrom slučaja, vjerujte mi. Iako je ovo ne znam već koji puta da gledam ovaj nastavak, ostao mi je uvijek takav kakav je, solidan.

Image Hosted by ImageShack.us


Michael Myers mi je kick ass u ovom nastavku. Laurie Strode me nervira, a njen sin i njegova ekipa su zabavni. U filmu glumi i LL Cool J, meni odličan glumac, koji je ovome nastavku baš dobro došao. u Deep Blue Sea filmu sam uživao njegovom pojavom i sa onom njegovom papigom.
Par scena u filmu ima koje nisu realne. To mi se ne sviđa, ali u Halloween serijalu je to normalno, jer Michael Myers hoda, ovi trče, a on ih stigne izletavajući iza ugla.

Image Hosted by ImageShack.us


Myers opet pokušava ubiti svoju mlađu sestru, a otkrivamo još nešto: Michael zna voziti auto. Tko li ga je samo naučio? No, u ovom nastavku je prošlo 20 godina od radnje u šestom nastavku i Laurie Strode je promijenila i ime i prezime i rodila je sina Johna, no još je ostala uvjerena da je Myers živ, što se i pokazalo. U sljedećem nastavku Michael ju je strpao u ludnicu i ubio ju. Charming.

Image Hosted by ImageShack.us


U cjelosti film mi je tak-tak. Ima mlakih ubojstava, dobra je radnja (ni više ni manje za ovaj serijal), glumci su obećavajući (samo neki) i to je to. Primjetili ste da sound bilo kojeg filma uopće ne komentiram jer mi nije bitan.

13:33 | Komentari (1) | Isprintaj | #

srijeda, 16.01.2008.

Hatchet (2006)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Adam Green
Scenaristi: Adam Green
Glume:

Joel Moore - Ben
(poznatije uloge imao je u filmovima Shangai Kiss)

Tamara Feldman - Marybeth
(poznatije uloge imala je u filmovima Perfect Stranger)

Kane Hooder - Victor Crowley / Mr. Crowley
(poznatije uloge imao je u filmovima House II, Friday the 13th 7,8,9,10,Pumpkinhead II, Scanner Cop II, Wishmaster, Children of the Corn V, Dark Wolf, 2001 Maniacs, The Devil 's Rejects, Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon, Fallen Angels, Black Friday)

Mercedes McNab - Whitney
(poznatije uloge imala je u filmovima The Addams Family)

Parry Shen - Shawn
(poznatije uloge imala je u filmovima Starship Troopers, Attack of the Sabretooth)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: New Orleans, Louisiana, USA
Žanr: Humoristični horror
Trajanje: 93 min
Tagline filma: Old school American Horror.
Ocjena na IMDB-u: 5,9 / 10
Moja ocjena: 3,2 / 5 zijev

Sadržaj filma:

When a group of tourists on a New Orleans haunted swamp tour find themselves stranded in the wilderness, their evening of fun and spooks turns into a horrific nightmare.

Moje mišljenje o filmu:

Mislim da će ovo biti prvi nastavak jednog serijala o serijskom ubojici iz šume. Dok sam gledao film kao da sam gledao Friday the 13th, ali toliko ima iskopiranih scena, da poludiš. Ubojstva su, inače, malo žešća i to mi se sviđa.
Par scena i radnje kao iz Friday the 13th:
- Victor Crowley je živio u šumi sa tatom koji ga je jedini volio
- sva djeca su ga zajebavala kao malog
- bio je deformiran
- u sceni pri kraju filma žensku povlači iz čamca
- glumi Kane Hooder smijeh

Image Hosted by ImageShack.us


Ubojica mi je dobar, kao i Jason. Ima genijalne killove i dosta usere. Likovi su glupi ajme. Tisuću puta su ozlijedili killera, a umjesto da ga dokrajče dok leži, pobjegnu. Baš mi je drago bilo kada su ga zapalili a ono počela padati kiša, hehe. Film ima i dobrih fora, a najzanimljiviji likovi su mi crnac i vođa toura.

Image Hosted by ImageShack.us


Neki dijelovi u filmu su dosta spori, odnosno dosta sporo otječu. Također mi se ne sviđa što uvijek kada nastupi tišina, zna se da će se nešto dogoditi. To je već isfurano, dajte nešto novo.
U filmu glume i tri legende horror filmova: Tony Todd (Candyman), Robert Englund (Freddy Krueger) i Kane Hooder (Jason Voorhees). Iako prva dvojica imaju totalno nebitnu ulogu.

Image Hosted by ImageShack.us


Kako god, pogledajte film, zna biti zamoran ali u nekim trenucima i zabavan.

22:01 | Komentari (3) | Isprintaj | #

utorak, 15.01.2008.

Urban Legends: Final Cut (2000)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: John Otmann
Scenaristi: Silvio Horta i Paul Harris Boardman
Glume:

Jennifer Morrison - Amy Mayfield
(poznatije uloge imala je u filmovima Miracle on 34th Street, Mall Cop, Mr. & Mrs. Smith i u seriji Dawson 's Creek)

Matthew Davis - Travis Stark / Trevor Stark
(poznatije uloge imao je u filmovima Below, BloodRayne)

Hart Bochner - Professor Solomon
(poznatije uloge imao je u filmovima Breaking Away, Terror Train, Die Hard)

Loretta Devine - Reese Wilson
(poznatije uloge imala je u filmovima Urban Legends, Dreamgirls i u serijama Boston Public, A Different World)

Joseph Lawrence - Graham Manning
(poznatije uloge imao je u filmovima Pulse, Rest Stop)

Zemlja: Kanada / SAD
Mjesto snimanja filma: Ontario Place, Toronto, Ontario, Canada
Žanr: Horror
Drugi nazivi filma:
Légendes urbaines 2 (Canada: French title)
Légendes urbaines: La suite (Canada: French title)
Leyendas urbanas: Corte final (USA: Spanish title)
Urban Legend 2 (USA) (working title)
Urban Legend 2: The Final Cut (USA) (working title)
Trajanje: 97 min
Tagline filma: It was an urban legend that started it all. Now it continues on the Alpine University campus...
Ocjena na IMDB-u: 3,6 / 10
Moja ocjena: 2,2 / 5 headbang

Sadržaj filma:

Studenti snimaju film i prilikom filma netko ih želi mrtve, jednostavno.

Moje mišljenje o filmu:

Ovaj film je baš tipičan loš slasher. Ubojica sa jednostavnom maskom napada sa nožem, ima par trebica koje završe mrtve i glupi twist na kraju. No Urban Legends serijal krasi glupi twist svakog nastavka. Ali ovaj film je od početka do kraja, usudim se reći sranje.

Image Hosted by ImageShack.us


Glumci su whatever, stvarno više vuku na loše nego na dobro. Radnja je već u toliko filmova isfurana do bola.
Snimajući film nađe se neki ubojica. Boring.
Moram odmah reći da sam, kada je prošlo sat vremena filma, počeo pobrzavati da što brže prođe. Htio sam vidjeti kraj, a ne kako ubojica ganja protagonisticu u mračnoj špilji nakon što ubije dvojicu kretena koji uopće nisu smiješni i filmu su nepotrebni.

Image Hosted by ImageShack.us


Preskočite ovaj film. E da, film je 2005. dobio i treći nastavak, ali ovoga puta se ne radi o slasheru, nego o duhovima. Nastavak je puno bolji, iako lošiji od prvog. Uskoro ću ga opet pogledati pa javim mišljenje.

18:45 | Komentari (2) | Isprintaj | #

petak, 11.01.2008.

Graditelji horrora vol. 1 - Dario Argento

Image Hosted by ImageShack.us


Tko je Dario Argento?

(preuzeto iz knjižice ''Suspiria'')

Ovaj veliki talijanski filmski redatelj rodio se 7. rujna 1940. godine u Rimu. Otac mu je bio poznati talijanski producent Salvatore Argento, a majka brazilski model Elda Luxardo. Kao inspiraciju za filmove koristio je stare talijanske narodne priče koje su mu pričali članovi njegove obitelji. Pohađao je Katoličku srednju školu i u isto vrijeme surađivao s raznim filmskim časopisima. Najvažniji trenutak njegove rane faze je remek - djelo, špageti vestern ''Once a Upon a Time in the West'', gdje surađuje s velikim Sergiom Leoneom. Ubrzo nakon njega, Argento piše i režira svoj prvi film ''The Bird with the Crystal Plumage'' 1970. godine. To je bio prvi giallo film koji ga je proslavio i nakon kojega je dobio nadimak talijanski Hitchcock. Slijedila su još dva giallo trilera ''The Cat o' Nine Tails'' i ''Four Flies of Grey Velvet'' također iz 1971. godine. Godine 1975. Argento snima ''Deep Red'', giallo triler pun fantastičnih boja, čudnih kultova snimanja, bizarnog nasilja i čudnovate glazbe koju izvodi talijanski art-rock band Goblin. Ovaj film je bio inspiracija Carpenteru da napravi film ''Halloween'', koji ga je proslavio.

Sljedeći Argentov uradak nosi naziv ''Suspiria'' iz 1977. godine, gotički horror koji pokazuje Argentovu inspiraciju bajkama H.C. Andersona, i njime Argento kreće u područja natprirodnog. Suspiria je prvi dio trilogije o trima majkama, a njega nastavlja film ''Inferno'' iz 1980. godine, također gotički horror. Argento se vraća na svoje početke te snima ''Tenebre'' iz 1982. godine i ''Phenomena'' iz 1985. godine. Film ''Opera'' je snimljen 1987. godine i te godine Argentu umire otac. Dario Argento je otišao u SAD surađivati sa Georgeom Romerom te oni snimaju omnibus horror triler ''Two Evil Eyes'' iz 1990. godine. Vraća se u Italiju te 1993. godine snima horror triler ''Trauma''. 2007. godine je na filmskom festivalu u Torontu prikazan njegov film ''Mother of Tears: The Third Mother'', posljednji film o trima majkama.

NAJBOLJI FILMOVI DARIA ARGENTA:

1. The Bird with the Crystal Plumage (1970)

Image Hosted by ImageShack.us


2. Deep Red (1975)

Image Hosted by ImageShack.us


3. Suspiria (1977)

Image Hosted by ImageShack.us


4. Inferno (1980)

Image Hosted by ImageShack.us


5. Tenebre (1982)

Image Hosted by ImageShack.us


6. Mother of Tears: The Third Mother (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


ZANIMLJIVOSTI:

Image Hosted by ImageShack.us


- Omiljeni redatelj Daria Argenta bio je Ingmar Bergman
- U svim njegovim filmovima, gdje se vide samo ruke ubojice, Dario Argento koristi svoje ruke
- Za pripovijedanje u svakom filmu koristi svoj glas
- Godine 1994. Argento je dobio nagradu za životno djelo na Drugom internacionalnom festivalu filmske fantastike u Montrealu.

CITATI DARIA ARGENTA:

Image Hosted by ImageShack.us


- Prije mog prvog filma, nikad nisam stupio nogom na filmski set, ali u teoriji sam znao sve.
- Volim snimati svoje filmove vrlo tiho i drago mi je kada su i ljudi takvi.
- Volim isprobavati novu opremu. Koja je svrha tehnologije ako ne možeš eksperimentirati s njom.
-Volim žene, posebno lijepe žene. Ako imaju lijepo lice i dobar stas, uvijek bih volio gledati njih kako bivaju ubijene nego neke ružne žene i muškarce.
- Svatko ima svoju varijantu istine, a ta istina ovisi o njihovom iskustvu.
- Vegetarijanac sam jer ne volim ubijati da bih se hranio.
- Zabrinjava me ovaj talijanski mladić. (A. Hitchcock o filmu ''Deep Red'')

DARIO ARGENTO NA IMDB-U

U prodaji je komplet ''Suspiria'' u kojem se dobije knjižica o filmu i Dariu Argentu, film Suspiria na DVD-u te stalak za mobitel. Definitivno se isplati.

00:52 | Komentari (15) | Isprintaj | #

srijeda, 09.01.2008.

Wrong Turn 2: Dead End (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Joe Lynch
Scenaristi: Alan B. McElroy i Turi Meyer
Glume:

Erica Leerhsen - Nina
(poznatije uloge imala je u filmovima Book of Shadows: Blair Witch 2, The Texas Chainsaw Massacre i u serijama Alias i The Guardian)

Henry Rollins - Dale
(poznatije uloge imao je u filmovima Lost Highway, Jack Frost, Scenes of the Crime, Shadow Realm, Feast i u seriji Saturday Night Live)

Texas Battle - Jake
(poznatije uloge imao je u filmovima Final Destination 3)

Daniella Alonso - Amber
(poznatije uloge imala je u filmovima Hood of Horror, The Hills Have Eyes 2)

Steve Braun - Jonesy
(poznatije uloge imao je u filmovima Pterodactyl i u seriji Bones)

Zemlja: SAD / Kanada
Mjesto snimanja filma: Vancouver, British Columbia, Canada
Žanr: akcijski horror triler
Trajanje: 93 min
Tagline filma: In the Forest, Only They Can Hear You Scream.
Ocjena na IMDB-u: 5,6 / 10
Moja ocjena: 3,1 / 5 zijev

Sadržaj filma:

Ekipica ljudi kreće snimati reality show u šume Zapadne Virginije pod uvjetom da prežive pet dana u toj šumi. Nažalost, sve kreće nizbrdo jer se susreću sa groznim deformiranim kanibalima kojima je samo do ljudskog mesa.

In Greenbrier Back Country, West Virginia, the retired military Dale Murphy is hosting a tough survivor show where the winner takes US$ 100,000.00. The proposal of the reality show is to survive in the woods in the most adverse conditions, following predetermined rules. Soon the contestants find that they are really fighting to survive against a strong, sadistic and violent cannibalistic family with the appearance of monsters. Further, Colonel Dale discloses that many years ago, an abandoned pulp mill released chemical waste into the creek, killing the animals and transforming the descendants of a local family in deformed mutants. Without animals to hunt or fish to catch, the next generation chases travelers to feed themselves.

Moje mišljenje o filmu:

E sad...kako da počnem...najbolje od likova...

Neki su dobri, neki (naravno) ne. Glavna glumica je slatka, ali naporna sa svojim pričama o njenom lošem životu. Tu se nalazi i vojnik veteran i voditelj programa Dave Murphy koji mi je u filmu ispao prava faca. thumbup Ponaša se kao prava vojničina, ne boji se ničega, izdrži do kraja i potpuno je na sve ravnodušan. Evo njegove slike:

Image Hosted by ImageShack.us


Ovdje imamo i jednog pravog dosadnjakovića koji slini oko neke vojnikinje koja se ne snalazi u nečemu, totalni je opposit nasprem Davea. Kanibali su mi sami po sebi iritantni, zadovoljan sam uvijek kada netko od njih umre, npr. kada je onaj djedica koji izgleda normalno umro od Davea i onaj ''bračni'' par na kraju u onom stroju. Evo jedne mutankinje koja me također živcirala:

Image Hosted by ImageShack.us


U filmu imamo drkanje jednog kanibala, oralni seks između protagonista i ševicu između dvoje kanibala. To je to što je prosto. Krvavih scena ima i previše, totalno nepotrebno, neka je mutantica išibala djevojku po leđima i njoj se vidjela kralježnica...mph...

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu, solidan filmić iako je imao više dobrih scena nego lošijih i po meni je bolji od prvog nastavka...zašto? U prvome nastavku ima manje kanibala i gluplja mi je radnja jer tih nekoliko ljudi je bilo toliko glupo da nije moglo ubiti troje kanibala...

Pogledajte ovaj film, nije loš...no ne kažem ni da je dobar...hm...

23:55 | Komentari (3) | Isprintaj | #

utorak, 08.01.2008.

Severance (2006)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Christopher Smith
Scenaristi: James Moran i Christopher Smith
Glume:

Danny Dyer - Steve
(poznatije uloge imao je u filmovima Dead Casual, The Football Factory)

Tim McInnerny - Richard
(poznatiju ulogu imao je u seriji Blackadder u svim sezonama i u filmu Richard III)

Andy Nyman - Gordon
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Coney Island Baby)

Zemlja: Njemačka / VB
Mjesto snimanja filma: Hungary
Žanr: Humoristični horror triler
Trajanje: 96 min
Tagline filma: Another bloody office outing.
Ocjena na IMDB-u: 6,8 / 10
Moja ocjena: 2,7 / 5 zijev

Sadržaj filma:

Ljudi iz tvrtke Palisade Defence odlaze na team-building vikend u šume istočne Europe gdje se susreću sa okrutnim mađarskim ubojicama koji ne prezaju pred ničim dok ih ne vide mrtve.

A team-building weekend in the mountains of Eastern Europe goes horribly wrong for the sales division of the multi-national weapons company Palisade Defence when they become the victims of a group of crazed killers who will stop at nothing to see them dead.

Moje mišljenje o filmu:

Ljudi kažu da je ovo horror - komedija. Ja ne bio dao niti status horrora, niti status komedije. Više bih dao samo triler.

Zašto ne bih dao status horrora i zašto bih?

Kroz cijeli film nema ama baš ni jedne strašne scene, samo se vijaju nakon 35 minute kroz šumu i izbacuju neke ''šale'', koji nemaju veze sa humorističnošću. Dobio bi status horrora zato što ima jako puno krvi i par ideja pokupljenih iz filma Hostel. Ima tu prikazanih otkidanja noge, nekih gore scena i otkidanja glave.

Zašto ne bih dao status komedije?

Ovaj film nema humora koji bi mu dao status komedije, eventualno par smiješnih scena kada lik sa novonapravljenom bazukom umjesto neprijatelja pogodi gore na nebu avion. :?

Image Hosted by ImageShack.us


Drago mi je što su ipak preživjeli neki glumci, i to oni meni najmanje antipatični. A ovi Mađari što su ih napadali šlampaviji su od ubojice iz filma Scream, a toliko su već ljudi ubili, a ne mogu izaći na kraj sa jednom ženskom i ušlagiranim muškarcem. Wtf? Smisao filma je također neinventivan i dosadan. Ja bih preskočio da sam na vašem mjestu...

16:29 | Komentari (4) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 07.01.2008.

The Hitcher II: I've Been Waiting (2003)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Louis Morneau
Scenaristi: Eric Red i Molly Meeker
Glume:

Kari Wuhrer - Maggie
(poznatije uloge imala je u filmovima Anaconda, Eight Legged Freaks, Hellraiser: Deader i u serijama Swamp Thing, Class of '96)

Jake Fusey - Jack
(poznatije uloge imao je u filmovima Starship Troopers, Enemy of the State, Identity, War of the Worlds)

C. Thomas Howell - Jim Halsey
(poznatije uloge imao je u filmovima The Hitcher, The Return of the Musketeers, Hidalgo, War of the Worlds)

Shaun Johnston - Sheriff Castillo
(poznatije uloge imao je u filmovima Ginger Snaps: Unleashed, Supervolcano i u serijama Smalville i Heartland)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Atlas Coal Mine, East Coulee, Drumheller, Alberta, Canada
Žanr: Horror triler
Trajanje: 93 min
Tagline filma: Evil waits again on the side of the road.
Ocjena na IMDB-u: 4,0 / 10
Moja ocjena: 2,4 / 5 headbang

Sadržaj filma:

After being discharged from the local police force, Jim Halsey (C. Thomas Howell) travels to Texas with his girlfriend Maggie (Kari Wuhrer) to face down his demons and visit an old friend. Along the way, however, Jim & Maggie picks up a demented hitchhiker who has diabolical plans for the duo.

Nakon što je napustio policiju, Jim Halsey putuje u Texas sa svojom djevojkom Maggie da se suoči sa demonima iz prošlosti i da se nađe sa starim prijateljem. Putem pokupe autostopera koji ima krvave i sadističke planove za njih dvoje.

Moje mišljenje o filmu:

Auuu što je film dosadan....nisam dugo gledao ovako nešto dosadno i prozirno...mislim, uopće se nije trebao raditi nastavak kada je ona radnja u prvom nastavku praktički već bila kraj. Umro je John Ryder, i nema smisla da se išta nastavlja, pa čak i kada je ovaj ostario. Nažalost, film sam opet gledao u crno-bijeloj maniri jer mi je stvarno pokvaren DVD player, ali tješim se jer nisam nešto propustio. Zadnjih par minuta nisam ni vidio jer mi je totalno zaštekalo, a nešto ni sa CD-om ne valja. J...ga. Ovo što sam vidio, možete slobodno propustiti.

Image Hosted by ImageShack.us


Mogu reći da mi je drago što su opet uzeli istoga glumca za Jima Halseya, jel bi stvarno bilo glupo da nisu. Jakea Fuseya neću ni komentirati. Taj mi je zubati lik prejadan. :)))
Ako želite nabaciti neki horror maraton lijepo prečicom zaobiđite ovaj horrorčić (koji nema nikakve veze sa ovim žanrom, jedino ga može spasiti prvi nastavak).

Ajmo dalje...

10:23 | Komentari (1) | Isprintaj | #

nedjelja, 06.01.2008.

P2 (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Franck Khalfoun
Scenaristi: Franck Khalfoun i Alexandre Aja
Glume:

Wes Bentley - Thomas
(poznatije uloge imao je u filmovima American Beauty, Ghost Rider)

Rachel Nicols - Angela Bridges
(poznatije uloge imala je u filmovima Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd, The Amityville Horror, The Woods i u seriji Alias)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Toronto, Ontario, Canada
Žanr: Horror triler
Trajanje: 98 min
Tagline filma: A new level of fear.
Ocjena na IMDB-u: 6,1 / 10
Moja ocjena: 3,9 / 5 party

Sadržaj filma:

The story centers on a corporate climber who gets stuck working late on Christmas Eve and finds herself the target of an unhinged security guard. With no help in sight, the woman must overcome physical and psychological challenges to survive.

Priča govori o djevojci koja na Badnju večer ide kući i zapne u podzemnom parkiralištu i tamo ju napada poremećeni čuvar.

Moje mišljenje o filmu:

Čudno ime za film, ha? E pa naziv filma potječe od broja kata u podzemnoj garaži, imate P1,P2 (gdje je smješten ured od čuvara, zato je bitan taj kat u filmu), P3 i P4 - najdublji kat. Film ima jako zanimljivu radnju, ali ne baš zabavno odrađenu. U filmu imate samo dva jako važna lika, čuvar koji napada tu djevojka i sama djevojka, još se u filmu pojavljuju i dva policajca, gospodin i jedan čuvar, također se ni pas Roki ne smije izostaviti. U filmu imate dva ubojstva. Glupost. Jadno mi je što ih nije bilo više. Ubijen je jedan čovjek autom i sam antagonist filma na kraju izgori.

Image Hosted by ImageShack.us


Film je na neke trenutke dosadan, na neke bome napet. Od početka ćete biti na strani glavne glumice i čuvar će vas iživcirati, pogotovo njegov pas. Barem su mene. ;)))

Pogledajte film ako želite vijanje kroz cijelu podzemnu garažu ogromne zgradetine u kojem imate samo dva lika.

01:20 | Komentari (6) | Isprintaj | #

subota, 05.01.2008.

Urban Legends (1998)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Jamie Blanks
Scenaristi: Silvio Horta
Glume:

Jared Leto - Paul Gardener
(poznatije uloge imao je u filmovima The Thin Red Line, American Psycho, Requiem for a Dream, Panic Room)

Alicia Witt - Natalie Simon
(poznatije uloge imala je u serijama Ally McBeal, Law & Order, Cybill)

Rebecca Gayheart - Brenda Bates
(poznatije uloge imala je u filmovima Scream 2, From Dusk Till Dawn 3, Urban Legends 2, Santa 's Slay i u seriji Nip/Tuck)

Michael Rosenbaum - Parker Riley
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Cursed i u serijama Smalville, Justice League)

Loretta Devine - Reese Wilson
(poznatije uloge imala je u filmovima Urban Legends 2, Dreamgirls i u serijama Boston Public, A Different World)

Tara Reid - Sasha Tomas
(poznatije uloge imala je u filmovima American Pie, American Pie 2, Incubus, Alone in the Dark, The Crow: Wicked Prayer)

Zemlja: SAD / Francuska
Mjesto snimanja filma: Etobicoke Olympium, Etobicoke, Toronto, Ontario, Canada
Žanr: Misteriozni horror triler
Trajanje: 99 min
Tagline filma: It Happened To Someone Who Knows Someone You Know... You're Next.
Ocjena na IMDB-u: 5,1 / 10
Moja ocjena: 4,3 / 5 party

Sadržaj filma:

After a bravura opening sequence featuring Natasha Gregson Wagner getting slaughtered by the killer with an axe hiding in the backseat of her car, Urban Legend tells the story of a group of pretty college students at a remote New England university. The focus of the story is Natalie (Alicia Witt), a beautiful, academically-gifted student at the fictional Pendleton University. Natalie and her friends (who include Jared Leto as a brash journalist, Rebecca Gayheart as her best friend, Michael Rosenbaum as the party-hardy boy, Joshua Jackson as a practical joker and Tara Reid as the sexy campus DJ) are all involved in the Folklore class being taught by Professor Wexler (Robert Englund). Wexler regales his class with urban legends, which include Pendleton's own urban legend about a Psych professor who murdered six students at Stanley Hall 25 years ago. Natalie is the first one to suspect there's a killer on campus, especially after she has ties to all of the victims. First, it's her high school friend, a guy she's in the woods with at night, her roommate (Danielle Harris)... No one, including her friends, Wexler, Dean Adams (John Neville) and security guard (Loretta Devine), of course, believes her until it's too late and everyone begins to die according to famous urban legends, and Natalie believes it's all tied to a dark and horrible secret from her past. Now she finds that she and her friends are part of the killer's ultimate urban legend--the story of their own horrific deaths...

Moje mišljenje o filmu:

Jedan od najboljih slasher filmova u novijem vremenu. S njim dijele kvalitetu Scream i...pa ne mogu se sjetiti sad.
Kako god sviđa mi se radnja, glup mi je twist na kraju ali Bože moj ne može sve biti savršeno.Malo su mi glumci glupi... E da, početak filma je nešto predobro, svaki puta kada sam gledao ovaj film uvijek se naježim kada onaj mucavac kaže ''Netko vam je na stražnjem sjedalu!!!''...

Image Hosted by ImageShack.us


Žao mi je što ubojica nema masku nego samo kapuljaču preko glave, dok ubojica iz drugog dijela ima i masku kao oni samuraji ili nindže iz Kine i Japana, no o drugom dijelu malo kasnije. Toliko o filmu jako mi se svidio i baš mi je bio zabavan.

Uskoro očekujte moje recenzije i na ovom blogu:

http://vrloloshifilmovi.blogspot.com/

Admin bloga je Đurađ Vraški i ja i on ćemo pisati na tome blogu. Pa ga pogledajte.

01:18 | Komentari (2) | Isprintaj | #

četvrtak, 03.01.2008.

Feast (2005)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: John Gulager
Scenaristi: Marcus Dunstan i Patrick Melton
Glume:

Balthazar Getty - Bozo
(poznatije uloge imao je u filmovima The Tripper i u seriji Alias)

Henry Rollins- Coach
(poznatije uloge imao je u filmovima Wrong Turn 2: Dead End, Jack Frost, Bad Boys II)

Navi Rawat- Heroine
(poznatije uloge imala je u filmovima The Princess and The Marine i u serijama 24, Angel)

Judah Friedlander- Beer Guy
(poznatiju ulogu ovaj glumac nema)

Josh Zuckerman- Hot Wheels
(poznatije uloge imao je u serijama CSI: Miami, Bette)

Jason Mewes- Edgy Cat
(poznatije uloge imao je u filmovima Scream 3, Dogma, Clerks II)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Lone Star Studios, Sylmar, Los Angeles, California, USA
Žanr: akcijska horror triler komedija
Trajanje: 87 min
Tagline filma: They're Hungry. You're Dinner.
Ocjena na IMDB-u: 6,4 / 10
Moja ocjena: 3,5 / 5 party

Sadržaj filma:

In a remote bar, costumers are advised by a newcomer to seal the place since hunger monsters will attack them in a couple of minutes. The man is immediately devoured and the clients organize a strategy to defend the place under siege of deadly creatures.

Moje mišljenje o filmu:

Buahahaha.
Najdraži su mi filmovi u kojima se čudovišta pare i kada kao govno ispadnu dva mala čudovišta.
Čuo sam jako dobre kritike o ovome filmu, i ne mogu reći da mi nije bio zanimljiv i zabavan, ali opet, nije ni ništa jako posebno zbog čega se mora pamtiti.
I nije mi baš jako smiješan. Čak sam se više smijao i na Scary Movie prvi nastavak.Smiješno mi je jedino predstavljanje likova i par scena sa čudovištima, ali dijalozi nisu smiješni, ne bih ovo svrstao kao komediju, u svakom horroru ima ovoliko ili još više humora.

Image Hosted by ImageShack.us


Film ima jako puno kvalitetnih scena i monsteri su odlično kreirani, s tim da malo, mrvicu podsjećaju na Aliena. No to uopće ne zamjeram. Film je bliži bio trojci zbog lošeg humora, a bliže četvorci radi dobrih efekata i izuzetno vještih glumaca. Ima i dosta gore scena koje su upotpunile ovaj film.

Što da kažem? Pogledajte ovaj film makar ne vjerujem da ćete se nasmijati previše, niti reći išta loše o njemu.
I da, ovi alieni su zbilja opasni u filmu i...zaključajte vrata i zabarikadirajte prozore, jer su oni gladni, a vi ste im gozba. :))))))))

00:00 | Komentari (3) | Isprintaj | #

srijeda, 02.01.2008.

Black Christmas (1974)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Bob Clark
Scenaristi: Roy Moore
Glume:

Olivia Hussey - Jessica Bradford
(poznatije uloge imala je u filmovima Romeo and Juliet, Death on the Nile, It)

Keir Dullea - Peter Smythe
(poznatije uloge imao je u filmovima The Thin Red Line, 2001: A Space Odyssey i u serijama Ed i Law & Order)

Margot Kidder - Barbie Coard
(poznatije uloge imala je u filmovima Superman, The Amityville Horror, Superman II, Superman III, Superman IV)

John Saxon - Lieutenant Kenneth Fuller
(poznatije uloge imao je u filmovima Linda, A Nightmare on Elm Street, From Dusk Till Dawn)

Andrea Martin - Phyllis Carlson
(poznatije uloge imala je u filmovima Black Christmas remake, My Big Fat Greek Wedding)

Zemlja: Kanada
Mjesto snimanja filma: Grenadier Lake, Toronto, Ontario, Canada
Žanr: Misteriozni horror triler
Trajanje: 98 min
Tagline filma: If this movie doesn't make your skin crawl... It's On Too Tight!
Ocjena na IMDB-u: 7,3 / 10
Moja ocjena: 4,3 / 5 party

Sadržaj filma:

It's time for Christmas break, and the sorority sisters make plans for the holiday, but the strange anonymous phone calls are beginning to put them on edge. When Clare disappears, they contact the police, who don't express much concern. Meanwhile Jess is planning to get an abortion, but boyfriend Peter is very much against it. The police finally begin to get concerned when a 13-year-old girl is found dead in the park. They set up a wiretap to the sorority house, but will they be in time to prevent a sorority girl attrition problem?

Moje mišljenje o filmu:

Drago mi je da sam pogledao original prije remakea jer kad bi prvo pogledao remake mislio bih da je original nešto loše vjerojatno.Film je baš zabavan.Glumci su jako kvalitetni, svi glume u nekim poznatim filmovima i također su izabrani pravi za ovaj film. Radnja mi se jako sviđa, filmovi When a Stranger Calls i When a Stranger Calls Back imaju takvu radnju.

Image Hosted by ImageShack.us


Ima puno raznoraznih ubojstava u filmu, od plastične vreće do kuke koju je iskoristio na gospođi Mac. Likovi su zanimljivi, nema rupa u filmu, eventualno neki produljeni dijalozi koji su trebali biti skraćeni i to je sve što treba da se napravi dobar slasher. Baš bih volio uskoro pogledati remake ovog filma pa da uspoređujem dojmove, makar je navodno u remakeu radnja promijenjena. Ovo je nešto što mi je trebalo za vrijeme praznika da se pogleda, samo mi je žao što se pokvario DVD player pa sam gledao film u crno-bijeloj maniri, ali nije mi smetalo, davalo mi je dojam old skul vrlo dobrog i zabavnog filma.

13:49 | Komentari (9) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>