utorak, 23.06.2009.

Borderland (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,3 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Tri mladića odlaze na put na meksičku granicu u jedan gradić da se provedu a umjeto provoda nailaze na kult koji žrtvuje ljude vadeći im organe...

Image Hosted by ImageShack.us


Film se već dobre dvije godine vrti po našim videotekama, i svaki put koji sam zašao u nju vidio sam taj film ali me nešto od njega odbijalo, valjda taj cover DVD-a koji je meni antipatičan i već viđen. No, došao je valjda i taj sudbinski trenutak kada ću ja morati pogledati ovaj horror koji je bio na After Dark Horrorfestu one godine. Inače ne pratim filmove sa tog festivala, ali sam čuo neke dobre glasine o ovom podvigu i pomislio sam, pa ništa me ne bi koštalo, osim 7 kn za platiti DVD. Nakon svega toga moram reći da sam duboko razočaran viđenim. Očekivao sam po radnji da će film imati gnusnih scena pa sam se pripremio i na to, budući da nisam ljubitelj vađenja organa i svih tih stvari u filmovima, jer to uopće nije strašno što bi usralo gledatelja, to je samo neka vrsta bolesti ekipe koja je radila film.

Image Hosted by ImageShack.us


Film je rađen po istinitom događaju, i to je zapravo jedina pomisao na strah u cijelom uradku. Nema ama baš nikakve strašne scene, što zbog tog ja to ne bih ni nazvao horrorom, ali zbog povelike količine krvi film se mora takvim smatrati. Jedino na što nemam zamjerku su dobre scene makljaže, ne vidi se ništa specijalno u njima i to je ok...za razliku od ostatka filma. Radnja je također glupa, dosadna i spora, kao da gledam neki prequel Hostela samo američkog. Uglavnom, nemojte se previše nadati ovom filmu kao što se ni ja nisam i jednostavno probajte ga preskočiti, ako već niste.

04:19 | Komentari (4) | Isprintaj | #

subota, 20.06.2009.

Valentine (2001)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,7 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Četiri prijateljice počinju dobivati morbidne čestitke za Valentinovo i pokušavaju otkriti sa detektivom Vaughnom poveznicu između čestitki. Uskoro se počinju događati ubojstva njima poznatih osoba i same počinju nestajati a noć i zabava na Valentinovo je sve bliže...

Image Hosted by ImageShack.us


Ako se ne varam, ja još nisam bio prešao na dvoznamenkasti broj u godinama kada sam prvi put gledao ovaj film. I kao takvi klinac sjećam ga se kao strašnog horrorca sa tipom koji ima masku Kupida, anđela ljubavi. 2004. godine odlučio sam malo osvježiti pamćenje kao malo stariji i sve to, i ako se ne varam 2006. i 2007. sam ga pogledao još dvaput i sada ponovo. Stvarno me hvata (ne)sreća da stalno gledam ovaj film i svaki put u drugom društvu. Nije da se hvalim sa izabiranjem djevojaka ali ono...šala. Uglavnom, film je ostao zapamćen po tome što se toliko vrti po našim videotekama još uvijek da već ne znam koji ljubitelj horrora ovo nije pogledao. Drugo, u pitanju su mlade i lijepe glumice, Denise Richards, Marley Shelton, Jessica Cauffiel i Katherine Heigl. Treće, film ima ubojicu koji ima jako zanimljivu masku i dosta zastrašujuću.

Image Hosted by ImageShack.us


Film je na široke poglede gledan kao smeće. Jedan obični slasherčić kakvih stvarno u filmskoj industriji ima na bacanje, te koji se samo koriste različitim pričama i datumima. Ovaj film ovdje i My Bloody Valentine su slični samo po eventu, tako da ne gledate na ovaj film tako naširoko. Gledajući pojedinosti u raznim scenama, ubojstva nikako nisu za odbaciti, malo takvih modernih ubojstava možemo vidjeti, doduše ima i par jednostavnih. Gluma također ima svoje mane i vrline, tako da sve u ovom filmu zapravo varira između dobrog i neobičnog i lošeg i uobičajenog slashera, po čemu ga nikako ne treba odbaciti i treba ga imati u vidu.

Image Hosted by ImageShack.us


Ako imate imalo tolerancije prema ovome što je redatelj htio reći i prema ovome filmu, mislit ćete kao i ja te ga smatrati ok slasherčićem. Mislite li imalo drugačije, film je kao stvoren za vaš Recycle Bin.

18:04 | Komentari (1) | Isprintaj | #

četvrtak, 18.06.2009.

Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,8 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Kristen, djevojka koja još od malena ima problema sa snovima upisuje se u bolnicu na odjel loših snova, gdje se upoznaje sa još ljudi sa tim problemom i sa doktorom Gordonom i Nancy Thompson, djevojkom koja je već imala iskustva sa noćnim morama. Ni sami nisu znali da sanjaju istog lika koji ih proganja u snovima i koji ih želi ubiti, sve dok nisu počela prava ubojstva u bolnici. Preživjeli moraju pomoći Kristen da zajedno pobjede Freddya Kruegera i da zauvijek pokopaju njegove ostatke na groblju...

Image Hosted by ImageShack.us


Nightmare on Elm Street je oduvijek imao jednu malu manu: previše nastavaka. Koliko god redatelji i scenaristi pokušavali doći do savršenstva prvog nastavka, nisu nikako mogli u tome uspjeti. Pa je tako Freddy Krueger vječno ostao horror ikona koja se vuče po snovima i ubija u njima. Po slušanjima i svemu, Nightmare on Elm Street serijal zapravo nema ni jednog lošeg nastavka. Nisam pogledao iskreno sve, no mislim da ću u skoroj budućnosti ispraviti tu grešku.

Image Hosted by ImageShack.us


Treći nastavak nam ponovno donosi Freddya kao masovnog i groteksnog ubojicu koji pruža ljudima bizarne snove tako da ima stvarno impresivnih ideja oko smrti likova što uvrštavam kao jedne od njegovih najpoznatijih ubojstava. Ovdje nema skrivanja krvi niti skrivanja vađenja ljudskih dijelova tijela i slično, sve se odvija pred gledateljevim očima čisto da naglase Freddy-evu odvratnost. Pohvala ide i odličnim efektima kroz film, stvarno su impresivno napravljena ubojstva osim par krajnjih scena.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovo je zapravo puno bolji nastavak od uspavane dvojke, ali opet mi nikako ne može stati uz bok genijalnoj jedinici. Ubojstva su pametna, Freddy je dosta samozatajan, glumci i likovi ok, režija i priča kvalitetno uređeni. Dobar i gledljiv nastavak. Btw vratio sam se malo na ovaj zapušteni blog, tako da krećemo ponovo. Stay tuned.

20:43 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>