petak, 28.10.2011.

Blood Runs Cold (2011)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Winona je uspješna umjetnica koja mora nakratko pobjeći od stresnog života, pa joj njen menadžer unajmljuje kuću u šumi gdje se ona može u miru odmoriti. U gradiću susreće svog bivšeg te njega i njegovu ekipu odvodi u tu kuću, gdje ih čeka serijski ubojica...



Mislim da je došlo vrijeme da presječem ovu nit loših filmova koje sam pogledao i da konačno pogledam nešto suvislo i oku ugodno za pogledati. Nažalost, nit se nastavlja i s ovim horrorom, kojeg sam pogledao do prije par dana, ali nisam smogao snage napisati neku omanju recenziju, sve do sad, kada nemam ničeg pametnijeg za raditi. Da odmah prijeđem na stvar: radnja koja se spominje u filmu nije loše konstruirana i ideja je tipična za ovakav kalibar filma, ali prohodna. Ali, čim se vidi da to nije produkcija i vizualnost koja bi mogla parirati sa novijom tehnikom, te se prikazuje veoma loš plakat i nezanimljiv trailer, nisam se baš puno nadao. Nisam se uopće. Kroz cijeli film kamera me se nimalo nije dojmila, kao da gledam malo poboljšaniji digitalni fotoaparat. To mi je znatno umanjilo volju za filmom, pa sam i neke dijelove u sredini filma i pobrzavao, samo da skočim na prijelomne scene, kojih skoro pa ni nema. Tako da sa sigurnošću mogu reći da je Blood Runs Cold još jedan slasher koji me je dotukao, brutalno promućkao i otvorio mi tetrapak.



U ovoj novijoj eri slashera da se primjetiti kako se sve više ulazi u priču ubojice te kako je to jedna od najbitnijh stvari, samo kako bi se gledatelj što više upućivao o filmu. Po meni je to veliki minus, ne razumijem te neke interakcije sa antagonistima kada one do prije 20-30, pa i 40 godina uopće nisu bile bitne. No, jedina stvar koja mi se svidjela u ovom filmu je ta što podataka o ubojici zapravo i nema. Odjednom se pojavljuje i počinje pošteno rešetati po maloj količini glumaca, koji su mi ovdje poprilično podbacili. Gluma nije stvarno ništa posebno, ali na to se previše nisam niti obazirao. Izgled ubojice nije nešto poseban, ali je dosta brutalan u svojim djelima i makar ima malo žrtava, sve je to nekako slabašno gledljivo. Moram napomenuti da je film sniman sa 5000 dolara, što je u svakom slučaju moj drugi plus ovome filmu, jer za takav mizeran novac se moglo snimiti nešto puno gore. Još jedna stvar koja me je izbila su glupe i nedorađene scene. Jedna od njih bi svakako bila vožnja u jeepu koje uopće ni nema i tako je očita, a druga je npr. akcija sa ubojicom i glavnom glumicom, koja završava sa otvorenim vratima, a ubojica udara sjekirom po njima za svaki slučaj. Svašta.



Slaba gluma, slaba realizacija, slaba vizualnost, mlake scene...ovaj film je jednostavno sa ovakvim budžetom morao biti slab i nedorečen. Možda se Sonnyu Laguni jednog dana i posreći pa napravi nešto puno bolje, i sa znatno više novaca. Ipak, sve mi se čini da ćemo taj dan duuugo čekati.

15:20 | Komentari (1) | Isprintaj | #

nedjelja, 23.10.2011.

The Walking Dead S02E02 - Bloodletting



Ocjena epizode: 3 / 5 zijev

Početak epizode vraća nas u vrijeme prije epidemije, gdje Lori tek saznaje da je Rick stradao u pucnjavi, kasnije se prebacujemo u sadašnjost, gdje vidimo kako očajni Rick nosi Carla da se spasi u jednu ladanjsku kuću na velikoj farmi, gdje nailazi na još par preživjelih. Carlu se pruža amaterska operacija, te u njegovoj kritičnoj situaciji Shane i Otis (osoba koja ga je slučajno upucala) moraju naći potrebne alate za operaciju u jednoj srednjoj školi...koja je prepuna zombijima.



Da budem odmah direktan i da ne zaboravim što sam htio reći, moram reći da mi je ovo dosad najgora epizoda do sada. Razlozi su sljedeći: žao mi je što je ovo epizoda koja je sadržavala najmanje akcije i najmanje zombija, prvi zombi se pojavio pri drugoj polovici filma, a tek nešto više akcije događalo se pri kraju. To mi je nešto na što nisam navikao, barem ne u ovoj seriji, jest da ovdje ima puno obilježja drame i velika količina dijaloga, ali su, bojim se ovdje po meni malo pretjerali. Ništa to nije sada strašno ili zamorno, ali nije ni nešto posebno, po prvi puta. Žanr ove epizode bi mogao biti akcijska drama, jer elemenata horrora, osim zombija, zapravo i nema.
Osim toga, gluma je stvarno odlična, možda i najbolja dosad, skidam kapu malom Carlu, tj. Chandleru Riggsu, a novi likovi koji su se pojavili su također jako dobri, a debeli Otis koji je slučajno upucao Chandlera, bi mogao biti prva žrtva u sljedećoj epizodi, pogledajte pa vidite o čemu govorim. Ponavljam što se tiče ove epizode...nije zamorna, ali je mlaka, bez neke akcije i čisto solidna, izvlači ju odlična, već viđena gluma. Idemo dalje.

13:54 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 21.10.2011.

Cannibal Hookers (1987)



Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

Dvije prijateljice moraju proći kroz inicijalni ispit kola sestara ponašajući se kao prostitutke. Poslije se pretvaraju u mrtvace i počinju jesti sve svoje mušterije...



Opet sam izgubio bitku sa dobrim ukusom. Kada vidite film ovakvog bajnog imena, i imate sat vremena slobodno, morate jednostavno biti bolesni, pa utrošiti vrijeme na ovakvo što, umjesto na odmor, slušanje glazbe, učenje, seks ili što god. No, da moje usko čitateljstvo ne bi bilo zaluđeno samo sa novijim i koliko-toliko kvalitetnim horrorima, mora se malo malo ubaciti i neki šrot da malo razbiju monotoniju dobre zabave. Ne sjećam se kako sam točno došao do ovog 'filma', ali znam da sam ga, odmah preko naslova počeo gledati. I naravno, bez ikakvih krivih predviđanja, požalio. Cannibal Hookers je film F produkcije kojemu nedostaje sve što normalan film treba imati, ili barem film C produkcije. Kvaliteta je najveći problem ovog horrorčića, uz jedno stotinu mana što se još mogu uočiti. Vizualnost filma je katastrofa, gledatelj izgubi volju nakon 10 minuta, ako ne i ranije. Scene su presnimljene jedna na drugu s jako lošim rezultatima, amaterski je, trashy napravljno. Ako sve usko sagledamo, ovo je poslije Alien Dead vjerojatno najgori horror kojeg sam ikad pogledao.



Ne želim vam uopće puno pričati o radnji, jer je na žalost, ima, ali je toliko očajna da je bolje da se od filma napravio neki mali šit sastavljen od više događaja koji međusobno nisu povezani. Za glumu i velebne glumce već možete pretpostaviti na kojem su nivou. Butre koje trebaju biti u Sororityima obično su ili lijepe ili zgodne, loša gluma je uvijek prisutna, ali one ionako uvijek budu ubijene. Ali ne, ovdje nemamo pretjerano lijepe 'glumice', a bome ni ubojstva koja bi barem na neki način mogla popraviti stvar. Scena sa krvavim otkinutim prstom koju vidite jedna je od jačih scena u ovom šrotu, ali svakako ćete naići na još takvih scena...kada bih je nekako mogao opisati, rado bih vam to napisao, ali to se riječima ne može opisati. Redatelj Donald Farmer je, koliko sam primjetio, režirao i prije i poslije ovakve nebuloze, njegovi filmovi su otprilike svi sa ovakvim naslovima, a jedini možda koji je na nešto ličio bio je Red Lips, koji je nakon malog uspjeha dobio još 3 nasljednika. Užas.



Eto, preživio sam još jedan krah u filmskoj industriji. Kad se samo sjetim koliko toga još ima za pogledati, poželim da postanu nedostupni za gledanje. Na ovaj način samo zatupljuju one koji to gledaju, ako već i prije toga nisu bili zatupljeni.

14:45 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 12.10.2011.

The Walking Dead S02E01 - What Lies Ahead



Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Nakon ogromnog požara u vojnoj bazi, Rick i dobro poznata bagra nastavljaju svoj bijeg od zombija. Nailaze na autocestu punu slupanih automobila u kojima se nalazi leševi, te se tamo na neko vrijeme utaboruju zbog popravka kamp prikolice. Nevolje se počinju događati kada nailazi horda zombija i uhvati ih gotovo nespremne...



Eto nam i druge sezone ove hvaljene serije, nakon nešto manje od godinu dana čekanja. Moje recenzije o epizodama iz prve sezone pogledajte pod rubrikom 'Horror serije'. Dakle, radnja se nastavlja odmah nakon prve sezone, koja je mene oduševila manje-više sa svakom epizodom. Sa drugom sezone dolaze i mnoge promjene što se tiče postave iza kamera, te brojna pitanja oko financijskih sredstava. Da se sada ne ponavljam oko problema tokom snimanja druge sezone, ukratko ću reći da sam samo zadovoljan što smo u dogovorenom terminu dobili puštanje novih epizoda, koje nas, nadam se, neće razočarati.
Da se odmah prebacim na mišljenje o prvoj novoj epizodi...ukratko ću reći da mi ju je bilo baš uživancija pogledati. Kao da se ništa zapravo nije ni promijenilo, kao da prva sezona i dalje teče, a to je po meni veliki plus. Radnja je dinamična u većini slučajeva, statični se baziraju na nekom 'ponavljanju gradiva', čisto da se gledatelj podsjeti radnji i likova. Glumci su i dalje na razini zadatka, a zombiji su još bolje napravljeni nego prije. Stvarno se nije štedilo na kvaliteti izgleda i specijalnih efekata. Raduje me također i činjenica da je kraj ove epizode atmosferično pokrio sve male rupice koje su se u rijetko kojim trenucima događale, kraj je odličan i gledatelj jedva čeka pogledati novu epizodu, koja će po svemu sudeći, biti prikazana za 24.10.
What Lies Ahead je jedan dinamičan i odličan uvod u novu sezonu. Ako ovako nastave, gdje će im biti kraj? Jedino u najezdi zombija.

01:57 | Komentari (0) | Isprintaj | #

subota, 08.10.2011.

ChromeSkull: Laid to Rest 2 (2011)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

ChromeSkull je nastavak horror poluhita Laid to Rest iz 2009. godine, koji nam vraća našeg 'moderno' opremljenog serijskog ubojicu tek sada prozvanog ChromeSkulla, koji je jedva preživio sigurnu smrt iz prvog dijela...spreman je napraviti novi teror i nabrajati nove moguće žrtve...



Da se malo vratimo godinu i nešto dana unazad: dakle, u veljači 2010. godine upoznao sam se sa novim istoimenim slasherom, kada sam bio u dosta većoj manjini što se tiče mišljenja, naime, ja sam se poprilično zabavio uz taj film i bio mi ga je užitak gledati, te je dobio lijepu četvorku. Iako neki nisu bili očarani s njim i nije im predstavljao ništa posebno, bilo je nešto što me je uspjelo zadržati uz ekran...ne znam, možda je do ubojice bilo, možda zbog te neke izolirane atmosfere koja je obgrlila radnju cijelog filma. Nisam bio ni svjestan činjenice da bi mogao za koju godinu dobiti svog nasljednika. Počele su se pojavljivati neki početni plakati, teaser traileri itd...nisam bio previše očaran. Plakat mi je užasan, a slike i ostatak nisu predstavljali ništa posebno, eventualno ova slika ispod teksta, koja pokazuje jednu od scena ubojstava. U svom naslovu Laid to Rest 2 je, ne znam zbog kojeg razloga, dobio i ime ubojice, ChromeSkull...bilo bi jednostavnije da stoji na kraju imena, ali ok. Bojao sam se najgoreg, jer nisam ni puno toga dobio kao najavu. Na moju veliku, veliku žalost, moji strahovi su se obistinili...Laid to Rest 2 mi je skoro pa ogromno smeće od filma.



Da sam zamišljao gori scenarij, vjerojatno bi se radnja premjestila u svemir...iako još nismo došli do 15. nastavka da se to dogodi. Ovako sam još i sretan što smo ostali u nekoj kvazi sadašnjosti, sa izuzetno modernom opremom kojom se koristi ubojica, a i još neki antagonisti. ChromeSkull me poprilično razočarao, nakon događaja iz prvog dijela nismo ni puno toga mogli vidjeti od njega u ovom nastavku, pa se tu izdogađalo toliko toga nebuloznog, što osobno mom ukusu nikako nije pasalo. Vjerojatno će se gledateljstvo opet podijeliti na priču filma, ali ovog puta sam ja od onih kojima je ovo loše leglo. Likovi u filmu su me prilično ostavili ravnodušnim, nisam se obazirao ni na čiju smrt, jer me nisu uspjeli uvesti u svoje živote da mogu suosjećati s njima. Gluma je prosječna kod par njih, ali samo prosječna. Umorstva koja su u nešto povećanom broju su možda jedina svjetla točka cijelog filma. Zanimljiva su, brutalna i puna krvi. Baš onako kako je ChromeSkull znao raditi u prvom dijelu, i kako se ponaša većina današnjih slashera. Ponavljam, nikako mi ne paše taj dio radnje oko ubojičinih nasljednika. Jasnije će vam biti ako pročitate malo na Wikipediji ili pogledate film.



Pokušao sam biti subjektivan na neki način, jer me prvi dio stvarno ugodno iznenadio, ali eto, ništa ne traje zauvijek, pa ni kvaliteta. Dvojka me totalno razočarala. Možda bolje da je nisam ni pogledao, barem ne bih stekao loš dojam od ukupnom 'serijalu'.

14:44 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>