nedjelja, 31.01.2010.

Trailer Park of Terror (2008)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Skupina 'problematičnih' teenagera vođena svojim odgajateljem putuju u planine radi rehabilitacije i mira. Zbog snažne oluje bus im se zabija u stup i moraju otići potražiti pomoć, a najbliže mjesto je kamp posjed koji se na prvi pogled čini napuštenim, ali ubrzo će saznati da kampom vladaju duhovi željni zabave i prolijevanja krvi...



Početna radnja filma nas baca u prošlost kada vidimo taj isti kamp pun redneckova, kurvi i svega ostalog prije pokolja koji se dogodio u kampu, i preko tog uvoda upoznajemo likove koji će se u filmu kasnije pokazivati. Moram reći da nisam očekivao duhove u filmu nakon uvoda, činilo mi se kao još jedan redneck manijakalni horrorčić. Ispalo je totalno drugačije i mogu čak reći i da mi je drago. Skupina tih teen žrtava se sastoji od drogeraša, kurve, weirdova, agresivca itd itd...dok su redneckovi i kurve sa druge strane, uglavnom velike pozitive ljudskog društva. Bezazlena radnja, par smiješnih scena i totalno zabavni likovi kreirali su ovaj film - kao totalnu zabavu.



Ako ćete se obazirati na film kao nešto ozbiljno, imam dojam da vam se neće svidjeti. Ali, ovo je prvoklasan trash i film za pustiti mozak na pašu, poput filma Infestation (2009). Film je pun dobre country i rock mjuze, dobrih fora i zabavnih i krajnje notornih ubojstava, ne preporučam onima slabijeg želuca :)
U biti mislim da su loše maske koje se provlače kroz cijeli film namjerno napravljene s ciljem da zabave gledatelja, ne da pokušavaju biti što bolje, što cijenim, dugo nisam vidio ovako zabavne duhove.



Kako je film niskobudžetan divim se njegovoj originalnosti i idejama te realizaciji, uloženo je dosta truda i to pohvaljujem. Makar mislim da je redatelj Steven Goldmann mogao obratiti malo više pozornosti na neke spoof scene npr. kada duh duhu ponovno sastavlja ruku, iz udaljene scene se vidi da mu je lijeva ruka čitava, a dok mu je on namješta vidi se da mu fali lijeva ruka, no...ne tako bitno. Trailer Park of Terror mi se strašno svidio i mogu reći da me poprilično zabavio, konačno nešto dobro što ima veze sa duhovima i smijehom.

23:51 | Komentari (0) | Isprintaj | #

nedjelja, 24.01.2010.

Leprechaun 3 (1995)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Welcome To Vegas... The Odds Are You Won't Leave Alive...

Jedna obična večer u Las Vegasu. Svjetla, ljudi i casina na bacanje. Sve se činilo uobičajenim dok starac nije došao u prodavaonicu starinu i predao statuu malog ružnog vilenjaka sa medaljonom oko vrata. Pobjegavši, prodavaču su ostali medaljon i statua i prodavač skine medaljon sa statue i kamen se počinje pretvarati u Leprechauna, napast koja je došla u Vegas...tražiti svoje zlato.



Nastavljamo sa serijalom. Treći dio se još više bazira na humor nego prvi i drugi dio, ne znam koliko mi je to drago, ali očito je da se Leprechaunu sada već previše stvari dopušta. Brate mili ne možeš mi od horror ikone napraviti zajebanciju, to bi mi čak i bilo smiješno da je riječ o parodiji, ali ne, ovdje je riječ o nastavcima istog serijala. Kako mi je to kroz film određena smetnja, odmah sam ga gledao sa nekom dozom gađenja i bez interesa. No, zanemarimo, film se totalno bazirao na zabavu, pa mogu reći da je nekim djelom u tome i uspio. Totalno bedasti likovi, par zanimljivih killova, ljepota Las Vegasa je ono što čini ovaj filmić.



Da ne pišemo sažeto malo ćemo ipak proširiti horizonte onima koji nisu gledali: ono što je novo nasprem ostatka serijala je to što Leprechaunovo zlato može ljudima činiti sreću i ako posjeduju jedan od novčića mogu zaželjeti želju. Samo, mali problem je što ako vas Leprechaun ulovi na djelu on kreće u ostvarivanje svoje vizije tih želja i od vas učini mrtvu osobu. Poprilično loše napravljeno u većini scena. Makar tu imamo dosta transformacija nije me se nešto posebno dopala realizacija istih. Ovdje se opet može vidjeti nedostatak ideja, jasno se vidi da scenarist pokušava od 30 možda i 45 min glavne radnje stvoriti film od sat i po, što mu nikako ne ide u prilog.
Jedina lijepa i sexy glumica je Lee Armstrong, egzotična mađioničareva pomagačica, za koju ne shvaćam zašto nije u svojoj 'karijeri' snimila više od četiri filma.



Sve u svemu mislim da Leprechaun serijal klizi prema dolje, a to dokazuje manjak ideja i cilj da se sve pretvori u zabavu i smanji doza te horroričnosti...a mogu reći da mi je stvarno žao. Leprechaun mi je jedan od simpatičnijih horror ikona :(...no, što je tu je...ajmo dalje.

18:45 | Komentari (1) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 18.01.2010.

Leprechaun 2 (1994)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

This time, luck has nothing to do with it...

Leprechaun je navršio 1000 godina. I svakih 1000 godina Leprechaun mora tražiti ženu s kojom će provesti ostatak vremena. Pravilo je to da žena mora kihnuti tri puta kako bi bila Leprechaunova. Kako je njegov prvi brak pokvario njegov rob, morao je čekati još 1000 godinu da osvoji sljedeću ženu (ili žrtvu, kako hoćete)...prebacujemo se u suvremeno doba gdje je izabrao mladu djevojku okruženu ljudima koji će sve napraviti kako Leprechaun ne bi dobio ono što želi...



Leprechaun serijal sam u kompletu skinuo jučer i sada kada ih imam sve pravo je vrijeme da krećem u gledanje i komentiranje. Iako nakon drugog ili trećeg dijela serijal kreće u nebulozu i besmisao, moram reći da mi je prvi dio bio dosta zabavan, a isto tako mislim da se određena doza zabave uspješno prenijela i u njegov nastavak, Leprechaun 2. Mala irska legenda ponovno iskorištava ljude na sve razne moguće načine, pa ovdje imamo zapanjujuće dobra ubojstva, koja su moram priznati bolja nego u prvom dijelu. Moram spomenuti jedan dio: lik je dobio viziju koju mu je namjestio Leprechaun da ga zove ženska koja je zapravo 'pila mješalica', i ona ga traži da joj dira sise koje su zapravo drobilice i dok 'dira sise', zapravo si siječe ruke...predobra scena :)



Ali naravno, nastavak je predobro počeo da bi to bilo istinito...zašto su sve morali uništiti glupi dijalozi koje ja mislim ne konta ni sam scenarist? Veliki minus u filmu su i neki debilni glumci koji se ne užive u scenu i tako pokvare svaki dojam...ali svaka pohvala Warwicku Davisu koji je svoj posao opet maestralno obradio. Leprechaunov podli osmijeh ne bi bio isti bez njega.
Ovdje imamo i par zanimljivih scena koje se nikad ne bi susrele u horror filmovima...naime, naš glavni negativac se uspio napiti u ispijanju viskija (?!) sa svojim neprijateljem, iliti pozitivcem u filmu. Sad koliko ćete to shvatiti zanimljivim na vama je da se odlučite...jer meni je bila novost vidjeti neku horror ikonu kako se posvećuje nekim ljudskim nazovi potrebama...jest da je to bilo totalno nepotrebno u filmu bilo je na zabavan način prikazano...



Sve u svemu, mislim da Leprechaun 2 nije puno podbacio s obzirom na prvi dio, nije mi bilo žao što sam ga pogledao i ne vidim razlog zašto bih filmu dao manju ocjenu...sasvim ok nastavak. Čuo sam i o njemu i o ostalim nastavcima svašta loše, ali zašto mi se i ostali ne bi svidjeli ako mi se svidio i ovaj? Tko zna...vidjet ćemo.

23:39 | Komentari (1) | Isprintaj | #

petak, 15.01.2010.

Leprechaun (1993)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Her luck just ran out...

Dan O'Grady se vraća u Ameriku nakon što je ukrao vreću zlatnika od irskog vilenjaka i misli da će u Americi uživati u novom bogatstvu. No, Leprechaun ga prati i Dan se jedva izvuče živ zaključavajući Leprechauna u kutiju. Deset godina kasnije, otac se sa svojom razmaženom kćeri Tory doseljava u tu istu kuću gdje se nesrećom Leprechaun oslobađa i kreće ponovno u potragu za svojim zlatom, ne prezajući da ubije sve koji mu stanu na put...



6 mjeseci nakon rođenja moje malenkosti pojavio se ovaj film u SAD-u. Sjećam se da sam ga kao mali gledao prije 11 godina i znam da se sjećam samo covera filma sa Jennifer Aniston, mada još nisam ni znao tko je ona. Film je baziran na jednoj od poznatijih horror karikatura, a to je mali vragolasti Leprechaun, irski vilenjak koji je totalni kontrast od prave irske vilenjačke legende, naravno u smislu horrora. Glumi ga jedan od najnižih glumaca u Hollywoodu Warwick Davis koji je savršeno profesionalno dao svoj prilog stvaranju filma. Iako film nije izlučio pozitivne nastavke (ima ih još 5), original je kao horror sa elementima komedije meni bio dobra zabava.



Ubojstva u filmu su prilično jednostavna, ipak ne može neku veliku stvar napraviti patuljak od metra visine, ali su prilično atmosferična i zabavno prikazana, Leprechaun baš uživa dok to radi, ne kao Jason ili Myers koji samo ophode. Radnja mi ni na trenutak nije bila dosadna, uvijek se nešto mora događati, bio to Leprechaun ili nešto treće. Kako i nemam nekih zamjerki na film, da se zaključiti kako bi valjalo pogledati ovaj zabavni 90's horrorčić.



Ne razumijem davanje slabe ocjene na imdb stranici, bio ovaj film neka vrst trasha ili ne, ne pristaje mu nikako ta ocjena. U biti pogledajte film, vjerujem da će vas većina pustiti mozak na pašu i pratiti ružnog vilenjaka u svojoj potrazi.

23:56 | Komentari (2) | Isprintaj | #

četvrtak, 07.01.2010.

The Crater Lake Monster (1977)



Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

Meteor koji je pao u Oregonsko kratersko jezero sadrži dinosaurovo jaje, koje se zbog prevelike topline izlegne i rodi dinosaura. Mještani gradića će nažalost biti lovina jer dinosaur kreće u borbu za hranom...



Hmmmmmmm...a jesmo li dobro startali 2010. godinu...sa samim uspjesima filmske industrije. Možda vam se čini da animal horrore rjetko stavljam na blog, ali mogu vam reći da sam jedan od ljubitelja istih. Jer, oni od mesoždera od 2 m naprave zvijer od 7 m, od muhe doslovno naprave slona, barem je tako u većini filmova. Ili, naprave tako da vas odjednom napadne po tisuću stvorenja odjednom, ili da na neki način ožive neko mitsko ili pradavno stvorenje, što smo dobili u ovom naprosto prekrasnom filmu. I sad kako da ja ovaj film uspijem pogledati do kraja kada bi se jednostavno i naj naj najveći ljubitelj borio sa ovom pošasti. U ovom filmu apsolutno sve smrdi.



Neman (ili dinosaur, kako vam je drago) je glavi negativni akter u ovome filmu i ja bih vas molio da pogledate negdje na netu isječak iz filma kako su napravili tu pradavnu životinju. Prije svega, izgleda kao najlošiji spoj najlošijih kompjuterskih efekata sa najlošijom studijskom pozadinom spojenom u jedno. Ovo ni SciFi Channel ne bum probavil :D...uglavnom, cijela se radnja bazira na tome kako 8 minuta netko priča, pa se dogodi neko ubojstvo od strane nemani iz jezera, pa opet 8 min druženje gledatelja sa likovima pa onda opet neko ubojstvo itd itd...u nedogled. Ma što da kažem, dosadno, neprobavljivo, presmiješno napravljeno i prejeftino. Kako jedan Kingdom of the Spiders, koji je iz iste godine, može biti totalna suprotnost ovome smeću, ma što, ono je za ovo remek djelo...



E sada kada ste pročitali moje detaljno i realno mišljenje, molio bih vas da se sa znanjem i ovakvim iščekivanjima uputite u gledanje filma...nikako drugačije, jer ćete se duboko razočarati, kao što sam se, eto, ja. One small shit for a horror, one giant shit for a film industry!

01:29 | Komentari (3) | Isprintaj | #

utorak, 05.01.2010.

The Haunting in Connecticut (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Some things cannot be explained...

Nakon što je obitelj suočena sa činjenicom da se moraju seliti u Connecticut zbog redovitih pregleda raka svog sina, useljavaju u kuću za koju nisu bili svjesna da je na početku na mjestu te kuće bila mrtvačnica i da se zbog toga događaju neobjašnjive stvari u njihovoj blizini...

Image Hosted by ImageShack.us


I tako dragi moji dođe meni opet nakon nekoliko tjedana da si priuštim još jedan ghost film...nakon odličnog The Changeling, morao sam ja biti glup i opet nakon tako kratkog vremena pogledati skoro pa istu radnju kao i u svim fucking ghost filmovima. Meni i mom bratiću s kojim sam gledao ovo djelce se sve popelo na vrh glave te smo većinu filma pričali o nečem desetom jer točno znamo što će se u filmu gdje i kad dogoditi. Ako ste malo iskusniji poznavalac horrora, znali bi da u ghost filmovima kada glazba traje ništa se neće dogoditi, pogotovo po danjem svjetlu, a kada glazba utihne....OPA...nešto mora iskočiti, neki duhić ili nešto slično...ma...pun mi je kufer toga...

Image Hosted by ImageShack.us


No ajde, nisam se toliko razočarao jer vidite da je i film dobio dosta dobru ocjenu, mogu reći da mi iznenađujuće, nije loš. Nije sve stvar oko radnje filma, to je poprilično isto, ovdje se razlikuje priča, koja je dosta interesantna i mene je privukla da film izdržim do kraja. Isto tako, dobre strane su jako dobri efekti. Posebno me iznenadio izdanak ektoplazme, koju imam priliku jako rijetko vidjeti u bilo kakvim filmovima, vidio sam da se koristi u možda dva do tri filma koje sam ja gledao. Neloše, neloše...A onda tu imamo i naše predivne glumce...doslovno predivne mislim na Amandu Crew koja glumi stariju sestru u obitelji.

Image Hosted by ImageShack.us


Hmhmhm...evo nakon što su prolazila slova u filmu mogu zaključiti da Haunting in Connecticut niti smrdi niti miriši. Ne mogu se prevagnuti niti na jednu stranu jer pod smradom mislim na par iritantnosti u filmu, na dosadan kraj, na svaki jebeni strašniji trenutak koji je flashback na sve ostale horrore sa duhovima, a pod mirisom mislim na glumce, zanimljivu priču, efekte i posebno na ektoplazmu, koja je malo i jeziva. Duhovi iz Connecticuta, dobri ste bili.

23:11 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 01.01.2010.

The Texas Chainsaw Massacre 4: The Next Generation (1994)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

The American legend returns, to bring you back to the cutting edge of terror...

Četvero studenata sa maturalne noći odlazi autom u nepoznatom smjeru i zapnu u šumi gdje su dospjeli na imanje poznate manijakalne teksaške obitelji...

Image Hosted by ImageShack.us


Dakle...sada sam konačno odgledao cijeli serijal sa našim dobro znanim Leatherfaceom, i slobodno mogu reći da nisam mogao dobiti gori završetak. Ovo je u najmanju ruku čisti proljev od filma. Teksački masakr je s ovim (ne)djelom pao na dno dna, jer ama baš ništa ne valja u filmu. NIŠTA. Iako je ovaj serijal u samo četiri glavna nastavka imao svojih raznih izleta u nepoznato, većinom u negativnost, mislim da se sa ovim pokazalo kako se stvarno svašta može dogoditi jednom solidnom serijalu...prvi dio je bio odličan, drugi je bio više zabavnog karaktera, većinom glupog, a treći je bio sasvim solidan. Ovo jednostavno nije normalno...znam da sam sto puta već ovo ponovio u par rečenica, ali ovo je stvarno, dragi čitatelji, sranje. Ja sam ispao glup i neposlušan kada su mi prijatelji i forumaši govorili da ovo u širokom luku zaobiđem, ali sam jednostavno morao dovršiti serijal i to je jednostavno bilo jače od pameti i razuma.

Image Hosted by ImageShack.us


A sada ću vam u par crta objasniti zašto je ovo promašaj promašaja:
- pod broj jedan tu je priča. Mislim, nakon što se par u filmu posvađao, bolja polovica je ošla u auto svojeg dečka i nakon par minuta ga je pustila u auto, gdje je bio još jedan par, tko zna odakle. Onda se odvezu u tu šumetinu, ne znam kako su došli do tamo, ali su bili preblizu civilizaciji a da naiđu na mjesto gdje živi Leatherfaceova obitelj, jer su po svim pričama oni otkačeni od svijeta negdje u Teksasu. Dalje možemo vidjeti samo kako scenarist nije imao apsolutno nikakvih ideja te je radio gluposti sa pričom samo kako bi se nešto događalo...a to što se događalo, preporučam da ne saznajete.
- pod broj dva tu su glumci. Renee Zellweger je nasprem ovih govana najbolja glumica, ali i ona je totalan šit ovdje. Tako da apsolutno ni ovdje ništa ne valja.
- Leatherface. Kako ogromno razočaranje na horror ikonu. Mislim, on je u ovom filmu postao TRANSVESTIT. Da, dobro ste pročitali...oblači se u ženu i šminka se. Pa dobro...čemu? Osim toga kroz cijeli film se dere kao da njega netko kolje a ne on druge.

Image Hosted by ImageShack.us


- Dijalozi. Aaaaaa, na ovo sam se najviše smijao...ovako što se ne priča ni u realnom životu, u bilo kojim trenutcima, osim toga, te glupe rečenice nadopunjuje i izrazito nekvalitetna gluma. Pa što da više kažem? Ovo je definitivno zasad najgori film kojeg sam komentirao i odgledao, te je barem po nečemu broj 1 na ovom blogu. Ne dao Bog većeg zla pa da opet gledam nešto ovako slično. Strašno...ajmo dalje...što dalje...Eto s čime sam ja krenuo u novu 2010. godinu...
Btw sretna vam nova 2010. i puno, puno dobrih filmova neka vam se pojavi u DVD-u. Sve najbolje! :)))

17:55 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>