srijeda, 28.11.2012.

The Walking Dead S03E07 - When the Dead Come Knocking




Ocjena epizode: 4 / 5 party

U zatvoru nitko nije očekivao da će dobiti još jednog gosta, a to je Michone, ali nemaju je namjeru zadržati tamo. Govori im o Glennu i Maggie kako su ih odveli u gradić nastanjen ljudima. U međuvremenu, u gradiću guverner i Merle ispitiju Glenna i Maggie i prisilnim načinom dobivaju informacije o tome gdje se dobro poznata ekipa nalazi...




Napokon smo dobili nekakvu fuziju pozitivnih likova, kada će sa zajedničkim snagama probati riješiti probleme oko sebe. No međutim, kao i u drugoj sezoni dolazi do nekakvog opadanja interesa oko zombija i počinje interakcija među ljudima, što po meni ipak ne može biti glavna okosnica serije ili epizoda. Vjerojatno se mora ipak nešto događati osim pukog ubijanja i preživljavanja, ali nikada ne treba pretjerivati. Unatoč tomu, dobili smo jednu zanimljivu kompoziciju i stvari su se primakle pravom zapletu gdje ćemo u narednih nekoliko epizoda prisustvovati, nadam se, pravim akcijama. Idući tjedan bit će prikazana zadnja epizoda prije pauze do veljače, kada će nastaviti sa sezonom, odnosno sa posljednjih osam epizoda. Akcije ovdje previše i nema, dobili smo jednu poprilično mirnu epizodu koja se može opisati kao uvod u nešto žešće i dinamičnije.

00:01 | Komentari (0) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 26.11.2012.

Sinister (2012)

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu: 4,5 / 5 thumbup
Više o filmu: Imdb.com
Video

Pisac koji se bavi pisanjem realnih kriminalističkih događaja seli se sa svojom obitelji u gradić gdje se dogodilo jedno ubojstvo. Na svome tavanu pronalazi kutiju filmskih vrpci koje pokazuju različita ubojstva od naizgled povezanih priča, a pokazuju da je i ubojstvo koje trenutno istražuje djelo serijskog ubojice čija ubojstva datiraju još u vrijeme 60-tih godina...

Image Hosted by ImageShack.us

Sinister je djelo Scotta Dericksona, redatelja koji je svoju karijeru zasad posvetio trilerima i horrorima, a prepoznajemo ga po filmovima 'The Exorcism of Emily Rose', 'Hellraiser: Inferno' i 'The Day the Earth Stood Still'. Priča prati Ellisona Oswalta kojeg je utjelovio Ethan Hawke, on je, nakon što je pokupio slavu od prvih knjiga, zapao u stvaralačku krizu te mu je pod hitno trebala neka intrigantna priča da nastavi sa svojim radom i preživi. Nakon što je dobio te misteriozne filmove sa okrutnim ubojstvima, odlučio se jako dobro pripremiti i uvesti u tu priču. No, kako to već biva, sa uplitanjem u nešto što je zlo nikad ništa ne izađe na dobro, pa tako u Ellisonov život počinju prodirati nadnaravne stvari i nemir koji se već nalazio u toj kući.
Odmah ću napomenuti kako film stvarno nije ugodan za gledanje, odnosno, ovo je jedan od filmova koji će i najvjernije horror ljubitelje uspjeti zastrašiti, bez obzira negiraju li oni tu činjenicu. Jezivost se provlači kroz apsolutno cijeli film, gotovo da jedva čekate dijelove kada znate da se ništa nepredvidivo neće dogoditi. U principu, tri četvrtine filma baziraju se na scary scenama i na atmosferičnim zvukovima, koji su možda najveći aduti ovog filma. Totalno su pogođeni i u svakoj situaciji pametno iskorišteni. Ljudi koji prate ovaj blog znaju da jako poštujem scary filmove, ali baš one koji mogu izuti iz cipela, a koji opet iza sebe imaju smislenu i dorađenu radnju. Sinister je jedan od takvih filmova i po meni je zaslužio odličnu ocjenu jer se dugo nisam susreo sa ovakvom jezom, a po meni je puno utjecajniji od također odličnog Insidious-a i stavljam ga među top 10 najstrašnijih horrora. Dakako, ocjena ne može biti maksimalna samo zato što je film u potpunosti pogodio smisao horrora, ipak tu ima još nekoliko stavki koje ću razraditi, a koje su ga spriječile da postigne najbolju ocjenu. No, film je i bez toga sasvim korektan, odlično snimljen, sa potpuno pogođenom atmosferom i zanimljivim likovima i nemanima.

Image Hosted by ImageShack.us

Film je snimljen sa jako mračnom atmosferom, a sniman je u većini vremena doslovno u toj kući, tako da su elementi zastrašivanja stalno među nama, što dokazuje i statistika da se neprestano nešto loše događa, što je glavnog lika već pri sredini filma dovelo u alarmantnu histeriju. Priča je jako dobra, veoma je dobro razrađena i sukladno s tim dobivamo i odličan vizualni prikaz efekata i tamnih scena koje su dostupne svačijem oku. Filmu ide u prilog i činjenica da je sa samo 3 milijuna dolara zaradio 10 puta više novaca, što nam otvara i mogućnost nastavka, kojemu se nikako ne radujem jer ne želim da se ni na koji način prekine kvaliteta 'prvog dijela', a teško da može biti bolji. Gluma je, kako sam već rekao jako dobra, Ethan Hawke je potpuni pogodak za glavnu ulogu, makar moram priznati da se ranije nisam toliko imao prilike susretati s tim glumcem, ali je ovdje pokazao kako pravi glumac može izmijeniti nekoliko osobina i u potpunosti se unijeti u svoj lik. Ostali glumci su imali znatno manje posla jer se većinu vremena bavimo sa glavnim likom, ali ono što sam vidio nikako nije loše. Antagonisti koji se pojavljuju kroz film, što preko filmskih vrpci, što uživo poprilično su jezivi i neugodni za gledanje, a jedan od njih je, iako već viđena karikatura u nekim black metal bendovima, sasvim prigodan za ovakvu tematiku. Drago mi je što nikakvu tipičnost i stereotipe ovdje ne nalazimo, jezive scene odrađene su jako pametno i vješto, jer se praktički nijedna od njih nikad ne ponavlja, tako da su scenaristi očito bili puni ideja i namjerno su htjeli izbjegavati nešto što smo već prije mogli vidjeti. Jedan od scenarista ujedno je i redatelj.
Kraj filma vas ne ostavlja ravnodušnim upravo zbog toga što je totalno neočekivan, no na mene ipak nije ostavio neki pozitivan dojam jer sam očekivao da će ipak biti nešto drugo. No to ne bih uzimao kao nekakav minus jer je svatko sebi mogao zamisliti kraj kakav hoće tokom gledanja, da bi na kraju ostao iznenađen prevrtljivošću ili takozvanim twistom.

Image Hosted by ImageShack.us

Sinister je odličan film kojega svima preporučam, a vjerujem da će dosta vas ostaviti bez daha. Idealna podloga za gledanje filma bila bi da ste sami u nekoj mračnoj prostoriji i da se uputite u gledanje. Doći će vam potreba da ga nakon nekog vremena ugasite i krenete gledati u nekoj manje izazovnoj atmosferi. Zaputite se u kino, nećete požaliti.

23:08 | Komentari (0) | Isprintaj | #

četvrtak, 22.11.2012.

The Apparition (2012)

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Cura i dečko odlaze u kuću djevojčinih roditelja, gdje ih počne proganjati nekakva prisutnost koja je nastala još tijekom jednog propalog eksperimenta sa koledža...

Image Hosted by ImageShack.us

Duhovi, nemani, utvare, bića i mraka...bla bla bla. Mislim da mi je već prekipjelo neprestano oživljavati taj podžanr, ali što mogu, današnji horrori najpopularniji su upravo zbog korištenja nadnaravnih 'nevidljivih' stvari. I vjerujte, nikad ih neće biti dosta. Samo ove godine vjerojatno sam pogledao preko 20 naslova koji se baziraju na duhovima, a s obzirom da nisam puno filmova pogledao ove godine, ta statistika je veoma poražavajuća. No, da počnemo pričati o ovome filmu. Apparition iliti Prikaza djelo je Todda Lincolna, čovjeka kojemu je ovo prvi dugometražni film i prvi s kojime je postigao nekakav veći efekt, tako da nisam kompetentan da govorim o ranijim redateljevim djelima jer ih ustvari ni nema. Njegov 'prvi' uradak bavi se već iskusnom i dobro provjerenom šablonom: istjerivanjem nepoželjnog gosta iz ljudskog svijeta. Osim što se poslužio već pomalo dosadnom pričom, ona je osim toga jako loše razrađena. Da bi stvar bila gora, film je krcat već viđenim načinom snimanja, lošim scare scenama, banalnim dijalozima i nimalo zanimljivim preokretima i akcijskim trenutcima. Shvaćam da je ovo tek redateljev početak, ali mogao je uzeti u obzir da sa ovakvim načinom jednostavno neće moći dobro nastaviti dalje. Film je koštao dobrih 17 milijuna dolara, ali je zaradio tek nešto više od 5 milijuna. Brojčani podatci mu ne idu u korist, čak ni podatci da zapravo rijetko gdje postoji osoba kojoj se ovaj film u potpunosti svidio. Dobili smo jedan slab i nedorečen ghost movie.




Radnja je toliko stereotipna za ovakve filmove, da sam ja već znao što će se dogoditi otprilike u petoj minuti filma. Nedostatak inovativnih scena dodatno je narušio sliku nekakvog pamtljivog horrora, a vidne pogrješke tijekom snimanja nažalost nisu uspjele proći neprimjećene. Nadalje, scenarij je preslab. Likovi koji su u glavnom planu (djevojka i dečko) previše su hladni jedno prema drugom, gledatelj među njima ne može osjetiti nikakvu kemiju, no međutim tu nisu toliko krivi glumci koliko loša razrada komunikacije među njima napisana u scenariju. Ne možete stvoriti nikakvu simpatiju prema njima, eventualno prema preslatkoj Ashley Greene, zbog koje sam u neku ruku i pristao na gledanje ovog filma. Gluma je, iako malo drvena, ustvari jedna od rijetkih svjetlih točaka. Već spomenuta Ashley Greene bila je sasvim solidna, dok je njen partner Sebastian Stan ipak malo zakazao u nekim dijelovima. Ovdje možemo vidjeti i Toma Feltona u ulozi geeka koji je sudjelovao u prizivanju duhova još na koledžu.
Likovima su podijeljena glupa rješenja određenih problema, vidno je kako se malo toga zna o kvalitetnom scenariju kad se ovdje gotovo ni jedna scena ne poklapa sa situacijama koje bi se, kada bi se to moglo dogoditi u realnom svijetu, napravile. S druge strane, imamo i preočite postupke koji su se na neki način trebali izmjeniti, jer gledatelj nakon otprilike 45 minuta filma već počinje doživljavati monotoniju. No, na svu sreću, film ne traje predugo, sat i nešto vremena, tako da, ako već budete gledali ovaj film, ne morate se brinuti oko kaosa sa minutažom. Vjerojatno film ne bi ni toliko trajao da redatelj malo malo nije scene nadopunjavao sa bezazlenim prikazima krajolika koji ni malo ne pašu ovom podžanru horror filmova. Situacija nije spašena time zato što prikazani krajolik nije nimalo privlačan.

Image Hosted by ImageShack.us

Jezivih scena nema, Apparition će vam sve zanimljivije scene iz filma ponuditi u traileru kada ga pogledate, tako da, iskreno vam preporučam da ne srljate na ovaj film. Ako volite vidjeti oku ugodnu Ashley, rađe se prebacite na neki dio Sumrak sage, nego na ovu beskorisnu nakupinu viđenih filmova. Dobio je dvojčicu zbog lijepog načina snimanja, neloših efekata i solidne glume. Sve ostalo vrijeđa horror žanr kakav je bio nekada, no savršeno se uklapa u šljam ovog stoljeća. Palac dolje.

14:37 | Komentari (2) | Isprintaj | #

srijeda, 21.11.2012.

The Walking Dead S03E06 - Hounded




Ocjena epizode: 4 / 5 party

Merle odlazi iz gradića sa lovcima kako bi ulovili Michonne i dokrajčili je. U neuspjelom pokušaju, Michonne nastavi bježati, a Merle je sustavno goni. U međuvremenu, Rick dobiva neobične pozive u zatvoru od nepoznatog pozivatelja...




Situacija je, iako smirena, ipak postigla mnogo promjena te nam je po prvi put pomiješala likove od dviju strana u seriji. Zanimljiva koncepcija nadam se da će rezultirati sa odličnim rezultatima, makar je to i dalje u nekim začetcima. Šesta epizoda je prošla, a s obzirom da je najavljeno kako će ova sezona imati najviše epizoda, logično je da će tijek radnje teći ipak nešto sporije nego što smo očekivali. Epizoda je vrlo dobra, nemam puno riječi prigovora, već klasična slabija obrada krvi i ubojstva kod zombija toliko je zanemariva da čak postaje i zabavna. Likovi su i dalje genijalni, neki me iritiraju, neki su i dalje u tip top formi. Rick je postao totalni badass lik, za što nisam mislio da će ikada postati, sada je i kao vođa i kao luđak potpuno stasao karakter. Misterije koje se pojavljuju u ovoj epizodi interesantno su prikazane, a sam kraj upućuje na to kako će sedma epizoda prezentirati sasvim nove prekretnice.

11:24 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 14.11.2012.

The Walking Dead S03E05 - Say the Word




Ocjena epizode: 4 / 5 party

Rick je, nakon događaja iz prošle epizode, totalno pošizio i počeo je lutati po zatvoru i potrazi za zombijima. Daryl i -Maggie odlaze pronaći hranu za novorođeno dijete...Michonne je, sumnjajući u guvernera, napustila Woodsbury i sama pošla na put, dok je Andrea ostala. Ubrzo se otkriva još jedna od guvernerovih tajni...




Peta epizoda po meni nije donijela vrućinu priče i atmosferu kakvu su donijele prošle epizode, ali ni u jednom pogledu nije loša. Mogao bih opisati ovu epizodu kao nekakvu spojnicu između nekih bitnih događaja, koji se ovdje toliko i ne događaju, ali su dali vrlo dobru najavu za šestu. Kako se stanje u ekipama s obje strane pogoršava, tako počinju i problemi. Od idealnog gradića ubrzo ćemo dobiti moguće rasulo, a od zatvora gdje je stara dobra ekipa također bi mogli doživjeti slom.
Gluma je i dalje odlična, novi glumci koji dolaze su jedni za drugim uvjerljivi, što se tiče glume mislim da ova serija nikako ne može podbaciti i da je posada uvijek dobro organizirana i pomno odabrana. Koliko sam shvatio, epizoda za epizodom zasad vjerno prati strip i ako je sudeći po najavama i akciji, tako će i ostati. Vjerojatno je to jedan od razloga zašto je ova sezona toliko uspješna i zašto stalno broji sve veći broj gledatelja.
Lik Michonne mi se sve više sviđa, iako sam mislio da će ona biti puno 'vatrenija' i borbenija. No, vjerojatno njeno vrijeme tek dolazi i da će upravo ona riješiti tajnu misterioznog mjesta.
Peta epizoda dobro nastavlja već utabani put, idemo dalje.

23:09 | Komentari (0) | Isprintaj | #

nedjelja, 11.11.2012.

Splice (2009)

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Dvoje znanstvenika koji se bave genetikom pokušavaju spojiti DNA od različitih životinja i stvoriti novu vrstu, hibrid prema kojem će oni postati slavni, a i time će protresti znanost. No u posljednjem pokusu u svoj pokus uključuju i ljudski DNA, a rezultat će im znatno promijeniti živote...

Image Hosted by ImageShack.us

Ne vidim ni jedan razlog pod kojim bi kritičari ovaj film svrstali u horror kategoriju. OK, ima ovdje nekoliko aspekata i ponešto krvavih scena koje bi mogle nazočiti da nije samo riječ o čistom sf trileru, ali pojmiti ovaj film u horror vode ne ide mi u glavu. No, dao sam si truda pogledati ga, čisto zato što me zanimaju filmovi koji se bave znanstvenim istraživanjima i pokusima, a kada sam pogledao trailer i slike prije nekog vremena, film me dodatno zaintrigrirao. Redatelj Vincenzo Natali možda će vam jedino biti poznat po filmu Cube, horror trileru iz 1997. godine za kojeg sam prije nalazio samo riječi hvale. Mogao bih ga uskoro ponovno pogledati. No, vratimo se na Splice. Riječ je o dvoje znanstvenika koje utjelovljuju Adrien Brody i Sarah Polley, a 'produkt' koji je izašao iz molekularne kapsule odglumila je odlična Delphine Chaneac, kojoj je maska hibrida savršeno pristajala i jako je kvalitetno napravljena. Unatoč dobroj ideji koja je ostala najboljim dijelom filma, moram reći da je film ipak sadržavao nemalen broj klišeja koji ga je na kraju udaljio od samog temelja, a u nekim se dijelovima elementi horrora razbijaju (ne)namjernim dozama humora što dodatno uništava sliku o ovako ozbiljnoj situaciji. Splice je dobar film, ali nažalost ne mogu reći ništa više od toga, a očekivao sam puno više. Film brzo prođe, nije težak za gledanje, ali je krivo realiziran, čak štoviše, unatoč vrlo dobrim efektima i pristojnoj glumi nije uspio priču razgraditi kako treba. Redatelj, koji je i ujedno jedan od scenarista, nije u svemu napravio kompletan posao.

Image Hosted by ImageShack.us

Da se malo zadržim kod efekata, koji su poprilično inovativni i stvarno ugodni za pratiti, razvoj hibrida po imenu Dren popraćen je zanimljivom koncepcijom računalnih svojstava i odlične animacije, a dijelovi koji su bili zahtjevni za napraviti vješto su izbjegnuti. Dok se sve činilo kako će Splice krenuti u nekom inteligentnom i pomalo kaotičnom smjeru, dobili smo jako jednostavan projekt koji se nekad čini čak i dječje tupast. Pri tome mislim na činjenicu da je film pokušao prikazati nekakvu moralnu poruku ili istaknuti neki znanstveni kodeks koji na kraju ispadne jako predvidljiv. Ako ste pogledali film Species, kojeg sam komentirao već na blogu, otprilike ćete već znati što ovdje možete vidjeti. Splice je, nasprem spomenutog filma, u većini segmenata bolji. Gluma je bila prilično dobra, ali kao definitivan minus naveo bih hladnog Adriena Brodya, kojemu nikako ne pašu ovakvi tipovi filmova. Njegovo lice više mi leži u dramskim ulogama poput one iz Pijanista, ili kao poremećnog tipa iz filma The Village...no ovdje mi nikako nije sjeo te je njegova drvena pojava utjecala na moje gledanje. Za ostatak ekipe ne mogu reći ništa zamjetno loše. Naveo sam da film nije naporan za gledanje, ali ono što u njemu možete vidjeti u krajnjem slučaju će vam postaviti nekoliko pitanja na koja film nije dao pravi odgovor. Dramski zaplet koji se događa poslije sredine filma u krajnju ruku bio je očekivan te se tako i dogodilo. Ne želim vam previše pričati da ne spoilam, ali vjerujem kako će vam nakon pola sata već biti jasno o čemu će biti riječi.

Image Hosted by ImageShack.us

Žao mi je što Splice nije ispunio moja očekivanja, a kako vidim, dosta se njih jednako žali. Jednostavno se kroz cijelo trajanje filma pitate: što ovdje nedostaje? i nećete pronaći odgovor. A taj nepronalazak odgovora dodatno je potkrijepljen sa plusevima i minusima koji se neprestano izmjenjuju. Trojka je ocjena koja savršeno pristaje ovome filmu. Doslovno niti smrdi, niti miriši, a mogao je zablistati s obzirom na odličnu početnu ideju.

19:01 | Komentari (0) | Isprintaj | #

četvrtak, 08.11.2012.

V/H/S (2012)




Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Grupa huligana koji se bave raznoraznim vandalskim poslovima dobivaju ponudu od anonimne stranke da provale u jednu kuću i ukradu jednu VHS kazetu. Kako je kuća puna kazeta, počinju pregledavati jednu po jednu i prisustvuju užasima koji se na kazetama nalaze...




Ovaj novi horror neka je vrsta omnibusa, gdje je većem broju redatelja ponuđeno da svatko napravi svoju priču koja će biti snimana found footage stilom, a koja će kasnije biti upakirana u cjelokupnu radnju. Priče su potpuno različite, zanimljiva je stvar da nitko nije imao nikakav limit što će raditi, osim toga da tehnika snimanja mora biti prilagođena temeljnoj ideji, a ta je da ti huligani snimaju svoje postupke i akcije, pa kad puste neku kazetu, počinje priča nekog redatelja. Zanimljiv je koncept na koji je film napravljen, sviđa mi se što je uvedeno nešto novo, a fama oko VHS kazeta davno je pala u zaborav, pa se na neki način film pokušava dotaknuti nečeg novog, upakovano u staru tehnologiju. Iako svaka priča ima svoj plus i minus, drago mi je što su to uglavnom solidno odrađene priče koje imaju svoj početak i kraj, sa nekoliko minornih rupa u tijeku radnje, a naravno, neke su bolje, neke su lošije. Pokušat ću o svakoj priči i o onoj glavnoj reći po par rečenica, čisto da vas uputim u to čega su se razni redatelji dosjetili. Iako film možda traje predugo (puna dva sata), sadrži pet pričica koje su me uspjele prikovati uz stolicu i unatoč nekim poteškoćama u kvaliteti, slabijoj glumi kod nekih i vidljivim grješkama, V/H/S je horror kojeg preporučam, a to je nažalost jedan od rijetkih u 2012. godini. Čak sam se i uspio stresti na par jezivih scena, a ovaj je film namijenjen prvenstveno za solo gledanje, smatram da bi ekipa od više ljudi mogla uništiti atmosferu koju film donosi.




Kako sam već spomenuo, film je sniman found footage stilom, tako da smo dobili još jedan u nizu ovog popularnog načina snimanja, no u ovom filmu mi taj način čak nije ni smetao.
Nakon što su provalili u kući gdje su zatekli truplo vlasnika kuće, kreću pregledavati kazete. S obzirom da je i stanje u toj kući bilo jezivo i čudno, gledatelj ostaje u nedoumici i sa brojnim pitanjima te nastavlja sa užitkom gledanje.
Prva priča govori o trojici mladića koji unajmljuju sobu u jednom motelu i kako odlaze u noćni provod pronaći partnerice. Uspjeli su u svojim nastojanjima i odvode dvije cure natrag u sobu. Svi su bili vidno alkoholizirani osim jedne cure koja se ponašala jako tajnovito, da bi na kraju otkrili da je riječ o demonu koji proždire muškarce. Ovo mi je jedna od najboljih priča, dosta je jeziva, ideja je super, realizacija ok. Jedna zanimljivost krije se kod načina snimanja, a taj je da je kamera bila 'stavljena' u naočale jednog od likova, kako bi snimali svoje 'avanture'. Jako dobra priča.
Druga priča djelo je poznatoga Ti Westa, koja govori o dvoje mladih kako medeni mjesec provode putujući po Americi. Zaustavljajući se kako bi prespavali u jednom motelu, čudne im se stvari počnu događati kada im netko pokuca na vrata i provali u sobu. Ovaj dio mi je li-la, mogu reći da sam više očekivao kada je priča počela. Puno se toga moglo napraviti, no nažalost sam završetak me razočarao i nisam baš ostao zadovoljan.
Treća priča vrti se oko skupine teenagera kako odlaze u šumu na provod. Tipičan početak spriječen je netipičnim ubojicom koji počne klati teenagere. Ovo mi je osobno najslabiji segment, jednostavno mi se priča najmanje urezala u pamćenje i nije mi se svidio ni odabir glumaca, ni priča. Ubojica mi je također slabo osmišljen i smatram da je ova priča mogla biti izbjegnuta.
Četvrta priča mi je najjača po ideji, odnosno najsmješnija. Par se čuje preko Skypea (a mi gledamo VHS kazetu hm) i djevojka govori dečku kako osjeća da je u njenoj kući duh. Sad, sa ovim današnjim Paranormal aktivnostima i sličnim filmovima, dobili smo poprilično isprazan segment koji priču paradoksira sa modernim i starijim tehnologijama. No dobro, ovaj veliki propust nastojao sam ignorirati. Priča je sasvim ok, dosta kratko traje, 15-ak minuta tako da mi je brzo i proletjela te nisam stvorio neki poseban dojam o njoj. Solidno.
Peta je priča većini gledatelja najbolja, govori o momcima koji za Halloween planiraju otići u jednu napuštenu kuću. Atmosfera je idealna, iako je kuća dosta dobro opremljena. Radnja koja se krije iza ovog segmenta je jeziva, inovativna i zanimljiva. Kraj je također jako upečatljiv i redatelj je odlično prikazao ono što je htio prikazati. Ovaj segment je odličan.




Nakon ovih pet priča koji traju različito, neke po 20, a neke po 15 minuta, glavna priča se također završava na dosta nelogičan, ali misteriozan način.
V/H/S je kolekcija horror priča koja me nije razočarala. Dobit će nešto između dobre i vrlo dobre jer stvarno ima neke svoje odlične dijelove, dok su drugi solidni, ne mogu reći da su promašaji. Ukratko, njegove 'kazete' uspjele su me zadržati za ekranom.

15:59 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 07.11.2012.

The Walking Dead S03E04 - Killer Within




Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Michonne je spremna otići iz naseljenog gradića uvjerena kako će biti sigurnija ne nekom drugom mjestu. Andrea odugovlači i pokazuje Merleu gdje je zadnji put vidjela njegovog brata. U međuvremenu, u zatvoru nastaje bitka sa zombijima, koji prodiru iz unutrašnjosti. Ekipa se razdvaja po zatvoru u nadi da će se situacija brzo riješiti, no iz te krvave bitke neće svatko izaći živ...




Prije nego sam pogledao ovu epizodu naslušao sam se brdo pozitivnih komentara, a neki od njih su izjavili kako je ovo jedna od najboljih epizoda do sada, puna akcije, drame i misterija.
Ne mogu reći da mi je sada ovo vrh vrhova serije, ali se mogu složiti kako je ova epizoda postavila brojne prekretnice i neizvjesnosti. Mnogo se toga neočekivanog dogodilo, što nitko nije mogao predosjetiti, a upravo zbog nenadanih događaja ovo je još jedna odlična epizoda i serija ide u pravom smjeru, opravdavajući svoj status jedne od najboljih horror serija.
Akcija je i dalje u punom zanosu, interakcije likova su iznenađujuće, a neki njihovi postupci su ispali krajnje nepredvidivi. Nažalost, u seriji postoji nekoliko rupa čemu smo svi mogli nazočiti, pa tako i neki dramski dijelovi prerastaju u bizarnost, a neke od dramatičnih scena su se komotno mogle puno bezbolnije riješiti. No da sad ne ulazim u razradu scenarija, reći ću vam samo da ćemo se ovdje oprostiti od nekoga tko nije ovdje samo od treće sezone...a da je nepredvidivo, to je istina, osim ako vam netko nije rekao.
I dalje tvrdim da je ovo odlična epizoda, ali uspoređujući je sa recimo prvom od ove sezone ili sa nekoliko iz prve sezone, ova je ipak malo manje kvalitetna. Jedva čekam petu da vidim neke rezultate dosadašnjih ishoda.

00:08 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 02.11.2012.

The Walking Dead S03E03 - Walk With Me




Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Treća epizoda bazira se na na drugu 'skupinu' preživjelih, Andreu i Michonne kako prisustvuju padu helikoptera i kako odlaze do njega da vide ima li preživjelih. U međuvremenu ih skupina naoružanih ljudi odvodi u gradić kojemu je populacija živa i zdrava, a na Andrei i Michonne je da otkriju što se skriva iza naizgled mirnog i staloženog vođe tog mjesta...




Treća sezona i dalje uspješno plovi i broji sve veći broj gledatelja. Ovaj tjedan dobili smo novu, nešto mirniju epizodu koja se bavi upoznavanjem sa novim likovima, a i povratku jednog starog - Darylovog brata Merlea. Mirnoća epizode nikako se ne može uspoređivati sa mirnoćom u cijeloj drugoj sezoni, ovdje ipak imamo uzbudljiv sadržaj, tim više što smo dobili velik broj novih likova o kojima će kasnije jako puno biti riječi. Akcije ne manjka, zombiji koji su se pronašli na putu su stvarno fantastično napravljeni te na njih još nisam nijednom imao riječ prigovora, osim jednom do dva navrata u prošlim sezonama. Malo se prištedilo na efektima u padu helikoptera, poprilično je nestručno napravljeno za ovakvu kvalitetnu seriju.
Epizoda mi je, dakle, odlična, prvenstveno zato što se serija sve više proširuje, uvodi nove likove i nove spletke, a čini mi se kako će se do kraja sezone puno krvi proliti upravo između živih ljudi, a da će zombiji ovdje biti samo jedan od razloga za ljudske mini ratove.
Ovoj epizodi nije nazočila veća ekipa, dakle Rick i ostali, vjerojatno zato što se puno toga moralo ispričati oko ove dvije heroine i o tijeku događaja koji je zasad širi i komforniji od atmosfere u prvoj skupini. Jedva čekam četvrtu epizodu.

14:10 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>