petak, 30.04.2010.

Dread (2009)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Your Time Will Come...

Troje studenata odluči snimati dokumentarac i anketu o ljudima koji se nečega panično boje. Pošto su jedni druge tek nedavno malo bolje upoznali, ne znaju pravu istinu jedni o drugima te kako će svo to snimanje završiti...i nitko zapravo ne zna kakve je tko traume imao iz djetinjstva pa da se njima počnu koristiti...ili panično ih izbjegavati...



Nakon 5-6 horrora na red je opet došao After Dark Horrorfest 2010. godine, koji nam je ponudio dosta slabe filmove, barem od ovog što sam zasad odgledao. Jedan film je zadovoljio, drugi je nešto slabiji a treći je bio smeće. Nakon što sam uzeo ovaj film pod ruke bez ikakvog predznanja o radnji i ekipi koja je zaslužna za kreaciju, odlučio sam nakon odgledanog da je ovaj dobio treće mjesto, između slabijeg i smeća. Ovaj film je zapravo čista sredina sveukupno. 50% dobar, 50% loš.
Clive Barker (djelomični scenarist) nas je ovdje odlučio malo zadrmati uz obilno korištenje sadizma, mučenja, krvavih scena i psiholoških trenutaka. U neku ruku mu je to i uspjelo, ali samo površno. Film bi se zapravo mogao podijeliti na dva dijela: prvih loših 45 min filma, i zadnjih 45 skoro pa odličnih. Ako nekako uspijete izdržati prvi i monotoni dio filma, uspjet ćete bez problema odgledati do kraja, jer onda po nekom smislu kreće pravi horror i akcija.



Vizualno film je nešto lošiji od prijašnjih Barkerovih, te se sa njegovim novijim filmom The Midnight Meat Train ovaj ne može usporediti, makar po meni ni onaj nije baš sjajio.
Iako valja priznati da film nije baš bezazlen kao što stoji u opisu ili izgledu, ima dosta napetih scena na koje se jednostavno moraš trgnuti jer nikad ne znaš točno što će se dogoditi. Opet, ima onih toliko gnusnih da ti se jednostavno zgadi pogled na hranu ili nešto slično, Clive Barker je oduvijek znao tako pospremati stvari.
Glumci su također čisti prosjek, ima par dobrih i par koji bolje da nisu nikad prisustvovali snimanju, na taj način su uspjeli uništiti atmosferu u filmu. Nemam ništa posebno za nadodati ni kod efekata, ima ih par solidnih i par glupih, kao da gledam neke 70s filmove.



U globalu, Dread je onakav tip horrora kojeg ćete i voljeti i mrziti, sve je nekako podijeljeno na dobro i loše, ništa u principu ne prevladava i zato je dobio ocjenu kakvu je dobio. Očekivao sam nešto bolje, dobio sam prosječno govance od filma. Ne znam što me više tjera da nastavim sa After Dark Horrorfestom, ali dok ne pogledam sve, mislim da neću imati mira. Ali ako ovako nastavi, đaba mi gledanja kada Horrorfest propada.

12:21 | Komentari (0) | Isprintaj | #

subota, 24.04.2010.

Hell Night (1981)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Pray for day...

Na nagovor svojih vršnjaka, četvero studenata prisiljeno je provesti noć u napuštenoj kućerini koja slovi kao dom jedne poremećene obitelji od kojih su svi mrtvi, a samo je jedan član nestao. Nisu bili svjesni da će obična sablasna noć postati krvava i njihova zadnja, takozvana paklena noć...



Evo nam još jedna 80s poslastica na vidiku, u ovom slučaju to je jedan horrorčić koji je podijelio mišljenja kritičara, te su ga neki popljuvali, a neki ga pohvalili kao jedan od napetijih starijih filmova. Iako moram priznati da sam ovaj film imao u planu pogledati prije kojih pola godine, prošao je trnje i kamenje samo da se dovrši, imao je tu nesreću da me uvijek nešto uspjelo spriječiti od gledanja do samog kraja, uvijek sam zastao negdje pri polovici i vraćao se. Sada kada sam ga konačno do kraja pogledao, mogu samo reći da je i moje mišljenje na neki način podijeljeno. Iako je film stvarno kvalitetno odrađen i dosta napet, ne smijem izostaviti njegovu glavnu manu: predugačko trajanje. Ovo je jedan od onih filmova koji su sa 100 min glatko mogli pola sata filma izgubiti, opet bi sve bilo isto. Tako da taj neki raspon između događaja remeti sliku filma i opći dojam. Meni ga je srušio, definitivno, film bi mi sigurno dobio vrlo dobar da nije toliko nebitnih stvari u njemu naslagano.



S obzirom na to da je to stariji film i da su se tek oko tih godina počeli uvoditi specijalni efekti, u filmu ih nema puno, eventualno par krvavih scena koje nisu tako stručno odrađene, ali ne kvare gledatelju atmosferu. Velike pohvale bih dao izgledu monstruma (iliti deformiranog čovjeka) koji je u svojim scenama moćan karakter i sa svojim neobičnim životinjskim krikovima stvara filmu dodatnu napetost. Nažalost, nema pretjerano puno scena sa monstrumom.
Linda Blair (The Exorcist) je i ovdje dobila ulogu koju je sasvim pristojno odradila, makar mi nekako ona ne paše uz glavnu glumicu horrora ovakog kalibra, ali ne zamjeram. Ostali glumci su whatever, čisti prosjek. Zaboravio sam skoro spomenuti i općenito mjesto radnje u filmu, koje je i više nego dobro, samo nažalost slabo iskorišteno, ogromna kuća sa starinskim sadržajem i puno skrivenih puteva, odlično.



Nakon ovog pregleda mogu reći da mi je Hell Night ostao nešto više od prosjeka. Spašava ga monstrum, lokacija, jeziva atmosfera, ali film definitivno ruši spor tijek radnje, dijalozi i ponešto mlakih glumaca. Sve se to moglo bolje iskombinirati i dobili bi jedan vrlo dobar i prepoznatljiv horror iz 80-tih. Ovako, mislim da će mi brzo pasti u zaborav.

13:42 | Komentari (0) | Isprintaj | #

utorak, 20.04.2010.

Dominion: Prequel to the Exorcist (2005)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

There's no God here today...

Prije nego što je otac Merrin uspio spasiti dušu Regan MacNeill, uputio se bio na daleki Istok kako bi svjedočio i suočio se protiv demona po imenu Pazuzu, koji će biti i postati razlog da se Merrin vrati na prag vjerovanja i da se počne služitit egzorcizmom...



1973. godine uspjeli smo svjedočiti jednom od najboljih horrora svih vremena, genijalnom Exorcistu, koji je govorio o opsjednutoj djevojčici. Stvorila su se nakon toga dva nastavka koja nisu ni blizu prihvaćena kao original. 2003. godine došlo je do reorganizacije serijala pa se tako pričalo o nekoj vrsti prequela koji bi pričao o Merrinu prije događaja 1973. godine. Projekt je uspio i nije baš na mene ostavio dobar utisak.
2005. godine izlazi nam takozvani prequel copy/paste koji je zapravo, preteča ovom dijelu iz 2004. godine, koji je skoro pa po svemu isti kao i on. Uopće to ne mogu shvatiti, vjerujem da i vama teško ide ako ste gledali. U biti, ovaj film nije imao nikakve potrebe da izađe...jer ono što ovaj film nudi smo mogli vidjeti u godinu dana starijem horroru.
Jedno od većih sranja koja su se dogodila u horror žanru. Napraviti dva identična filma, pa mislim...preloše :)
Već sam prije rekao da me filmovi sa egzorcizmom i općenito sa vjerom dosta intrigriraju i pokušavam si bez velikih poteškoća osigurati jedno dobro gledanje. Nažalost, nema uvijek kvalitetnih takvih filmova tako da nisam ovaj put pogodio. Iako mislim da sam u čak par navrata prevrtio bio ovaj film, ne vjerujem da mi je ijednom ostao u dobrom sjećanju jer bih ga sad već sa guštom gledao.



Ionako mi nije bio u planu jer sam na njeg slučajno naletio u subotu na RTL-u i zakasnio kojih 20-tak minuta. Ništa previše nisam propustio. Film je nekako previše monoton. Zanimljivo je čekati, još zanimljivije i dočekati neku dobru i napetu scenu, ali to u ovom filmu rijetko kad imamo prilike doživjeti i to je ono što me je posebno razočaralo jer film u 2 sata koliko traje nudi možda 2-3 scary scene. Bezveze. Također, imamo par glumaca koje vidimo i u prethodnom prequelu, npr. glavni glumac Stellan Skarsgard koji je sasvim korektno odradio svoj posao i par inih glumaca koji nisu bog zna što.
Vizualno film ne izgleda nešto posebno, zanimljiv je taj boravak u pustinji i petljanje sa vojskom i ovdašnjim plemenom, ali zato specijalni efekti definitivno podbacuju. Prikazi nekih životinja poput hijena i krava uopće nisu vjerodostojni i gledatelj očito mora biti tup da ne skonta da je riječ o čistom radu kompjutera.
Priča mi je nekako mlaka, razvučena u 2 sata što je komotno moglo biti snimljeno i u sat i po, ako ne i manje. Jednostavno je loše ispala.



U principu, ako ste pogledali Exorcist: The Beggining iz 2004. prije negoli ovaj film, nemate ama baš nikakvog razloga gledati ovo banalno djelo. Također je i obrnuto. Totalni raspad sistema je nastao zbog tog i mnoge je gledatelje zbunilo, a 5 godina nakon mislim da i dalje nije potrebno uopće snimati nijedan od ta dva filma. Ali eto, što je tu je...Dominion ne bi bio loš da je bio malo zanimljiviji i trunke strašniji. Palac negdje na sredini, makar vuče prema dolje.

11:13 | Komentari (1) | Isprintaj | #

nedjelja, 18.04.2010.

Scar (2007)



Uploaded with ImageShack.us

Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Once you are marked, you will never forget...

Joan Burrows vraća se u svoj rodni gradić kako bi bila na proslavi mature svoje nećakinje. Međutim, nije znala da će biti na meti serijskog ubojice za kojeg je mislila da ga se riješila još prije par godina kada je taj isti zarobio nju i njezinu prijateljicu i brutalno ih mučio...neke stvari ostaju iste...



Baaaaah...malo sam uzeo odmora od horrora (tih par dana), čisto zbog školovanja i drugih obaveza i došao je vikend u kojem sam u jednoj noći pogledao dva horrora i jednu horror-komediju. Jedan od horrora koji su posuđeni u videoteci bio je film Scar. E sad...DVD u kojem sam ja dobio Scar sadržavao je dva DVD-a od kojih je jedan bio običan film od 80-tak minuta, a drugi je bio u 3D verziji i bio je malo dužeg trajanja. Osobno, nikako mi se ne sviđa sva ta zavrzlama oko 3D tehnike gledanja filma, jednostavno mi to ne treba i navikao sam filmove gledati bez nekih dodatnih specijalnih fora sa vidom. Eh da, dobio sam i naočale koje su bile tako loše i istrošene da sam 3D verziju ugasio nakon 3 min gledanja. Uzeo sam običnu verziju, skinuo naočale i krenuo na gledanje...nakon čega sam ostao totalno razočaran.
Scar je jedan od horrora kojeg su kritike totalno popljuvale, a kada se baš ni jedna kritika ne uspijeva složiti da je film bolji od dvojke, onda sam znao da će me dočekati spektakl. Ali, moje poremećeno stanje je tvrdilo drugačije i opet sam morao ispasti budala kada sam se natjerao na ovo...''filmsko'' ostvarenje.



Ovo je jedan od tipičnih torture horrora koji ne služi ni za što drugo osim da se što vjernije i bolje prikažu scene mučenja i ubojstava. Ako se današnji filmove svode samo na to, odmah mi padaju u očima jer to su većinom filmovi koji u sebi imaju nedorađen ostatak radnje, manjak ideja, višak nepotrebnih scena i bezbroj rupa u scenariju. Ovdje toga imamo napretek. Isto tako, nervira me općenita vizualnost filma. Kamera je nekako čudna i na neki način mislim da je film rađen samo za 3D produkciju, jer ovako je ispao dosta nekvalitetan, bar po meni. Manira u kojoj gledamo film je nekako slasherskog podžanra i mislim da je to jedino što mi se zapravo i svidjelo u filmu, sve je ostalo nekako proletjelo glavom bez obzira i svi su dijalozi uspjeli ući u jedno uho, i iste večeri izaći na drugo. To dovoljno govori o maštovitosti redatelja i scenarista. I da, kraj je bezazlen i malo previše očit, vidjet ćete i sami.



Auuuh...nekako je sve prošlo i brže nego što sam očekivao, ali Scar je jedno od velikih razočarenja i jedan od najgorih slashera u zadnje vrijeme što sam pogledao. Predlažem da da preskočite i okrenete se nečim normalnijem u videoteci i kvalitetnijem, npr. neki pornić bi bio možda i bolji izbor. Loše, loše...

15:25 | Komentari (0) | Isprintaj | #

utorak, 13.04.2010.

The Devil's Rejects (2005)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them...

Nakon svih događaja iz prvog dijela, ozloglašena obitelj se neugodno iznenađuje kada ih u rano jutro pred kućom dočeka cijela policijska postrojba predvođena šerifom Johnom Wydellom. Nekolicina preživjele obitelji se izvukla i krenula u reorganizaciju, a onaj tko se našao na njihovom putu, nije dobro prošao...



Vraća se Rob Zombie sa svojim nastavkom dvije godine nakon prvijenca House of 1000 Corpses. U biti, ako niste gledali, prvi dio se također svodi na ludu sadističku obitelj koja voli mučiti svoje žrtve prije nego ih ubije, a svakom pojedinačnom članu fali po par daski u glavi. E sad...pogledao sam ovaj film prije 4 godine i onda sam tvrdio da mi je drugi dio bio bolji i zabavniji od prvog. Danas ne tvrdim da je to tako. The Devil's Rejects je napravio korak nazad i drastično je obrnuo priču i događaje za koje su gledatelji mislili da će biti drukčiji. Ono što je najbitnije za reći za ovaj dio je da on po skoro ničemu nije horror. Istina, glupo je sad od prvijenca koji je bio jedan od krvavijih horroraca praviti neki akcijski triler, ali ovdje se to skoro i dogodilo da nije bilo elemenata mučenja i nešto pojačanog gorea, vidjeli bismo Rob Zombiea kao novog akcijskog redatelja.



U filmu se pojavljuje i jedan zanimljivi vizualni detalj: kontrast svjetla između prvog i drugog nastavka. U prvom dijelu kroz skoro cijeli film traje noć, a kroz drugi skoro cijelo vrijeme dan. Iako nebitno za samu kritiku ali bilo mi je zanimljivo vidjeti to:)
Trajanje filma se ovdje produžuje, traje 30-tak minuta duže od prethodnika, ali kada bi se izbacilo dosta nepotrebnih scena, dijaloga i bezveznih čekanja da se nešto dogodi, vratio bi se film na dobrih starih sat i pol. Velika pohvala ide glumačkoj ekipi koja je svoj posao odradila maksimalno stručno, jedino što mi je Sheri Moon Zombie koliko je sexy toliko je i iritantna cura, ali svi ostali poput Sid Haiga kao legendarnog Grouchovog kapetana Spauldinga, Billa Moseleya kao manijakalnog Otisa, Ken Foreea kojeg možemo vidjeti u remakeu Dawn of the Dead i glavne zvijezde ovog filma: Williama Forsythea, koji je glumio šerifa. Lik bi uspio potamaniti sam cijelu obitelj da ga jedan izgubljeni član nije spriječio u tome. Eh, pa ne bi Rob dao na svoju Sheri bar ne do kraja filma :))



Što reći za kraj ove lude franšize? Rob Zombie je malo zastranio i to je pretvorio u neku vrstu trilerskog upoznavanja sa glavnim negativcima i to mi je nekako spustilo dojam cijelom filmu jer je izgubio tu dozu horroričnosti. Al ajd, ne mogu reći da je loš, čak štoviše dobar je, ali nije uspio dostići uspjeh jedinice i toga mi je najviše žao. Ali nema veze, ovaj kratki serijal je završio, bio je sasvim OK, i tu bi trebali stati.

11:22 | Komentari (0) | Isprintaj | #

nedjelja, 11.04.2010.

House of 1000 Corpses (2003)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

The most shocking tale of carnage ever seen...

Dva tinedjžerska para putuju nedodžijama Teksasa kako bi istraživali povijest poznatih serijskih ubojica. Najveća mana njihovog putovanja je ta što nisu očekivali da će umjesto potrage za serijskim ubojicama serijske ubojice naći njih i zarobiti ih u svoju kuću kako bi ih mučili i na samu Noć vještica, brutalno ubili...



Aaah...koliko dugo ovaj film nisam gledao. Zadnji put (i prvi) je bio negdje oko 2005. godine netom prije izlaska njegovog nastavka 'The Devil's Rejects', sjećam se da sam ga podigao u videoteci i da je bio jedan od hitova u Osijeku pošto svaki put kad sam dolazio u videoteku bio je zauzet. Isto tako, sjećam se da film nisam mogao pogledati do kraja koliko mi je bio dosadan. Da, dobro ste čuli. Danas, nakon 5 godina, dao sam mu drugu priliku i zaključio sam da sam pogriješio prvi put i da je film zapravo sasvim solidno i zabavno horror djelce i da sam ga bez nekih većih problema pogledao do kraja. Rob Zombie mi se kao lik i redatelj osobno ne sviđa te preko njegovih remakeova Halloweena nikako ne mogu prijeć, al ajd čovjek se trudi na neki način da svoj horror style prebaci i na film. U filmovima kao što je House of 1000 Corpses u tome je na neki način i uspio.



Film je sam po sebi prava brutala. Nije to tolko što su sad oni oteti, što horror sadrži zanimljive likove i što je radnja zanimljiva, nego je u glavi našeg redatelja očito bilo samo kako spojiti hard rock mjuzu sa elementima blažeg gorea i to staviti na traku. Iako su to sve dobro napravljene i solidno odrađene scene, mislim da ih u filmu ipak ima malo too much i da je film horror samo zbog tog, jer meni film sam po sebi uopće nije strašan. Obično nisam neki ljubitelj takvih filmova gdje se ne trgnem niti na jednu scenu, ali ima nešto u ovom filmu što me zalijepilo za ekran i što me zainteresiralo, a to je ta neka mračna atmosfera koju nam pruža luda obitelj i izrazito kvalitetni glumci (dobro, par njih bih izostavio). Isto tako, moram reći da je film jako ugodan oku, odnosno vizualno jako dobro napravljen, svi mračni dijelovi su onakvi kakvi trebaju biti: puni neiritirajućih boja i vidljivi.



Čak mi nije smetalo ni nešto malo supernaturalnog što je Zombie ubacio u svoj film, čisto ok paše. Ma...House of 1000 Corpses je Zombijevo prvo redateljsko djelo i moram ga pohvaliti oko dosta toga, ali me strašno zasmetala ta neka odvojenost od pravog značenja horrora: da bude strašan i napet. Ja ta dva pojma nisam imao prilike naći u filmu i zbog toga žalim jer inače mislim da bi od ovog horrora stvarno moglo nastati nešto puno bolje. Ali, što je tu je...preporučam iovako ionako, pa si sami prosudite.

18:24 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 07.04.2010.

I, Madman (1989)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video


Virginia radi u lokalnoj knjižari rabljenih knjiga. Obožava horror novele i otkriva knjigu anonimnog autora 'I, Madman', koja govori o doktoru koji svojim žrtvama otkida dijelove glave, kosu, nos, oči ili uši i stavlja ih na sebe kako bi zadivio djevojku koja mu se sviđa. Virginia ubrzo otkriva kako knjiga nije fikcija i kako taj doktor zapravo postoji i da je Virginia ta osoba koja se doktoru sviđa...



Tibor Takacs...poznao ime? Riječ je o redatelju koji je napravio par poznatih, i većinu šit horrora Sci-Fi produkcije, ali to tek u 21. stoljeću. Od poznatijih ranijih dijela to su recimo The Gate iz 1987. godine, koji će uskoro doći na moj red gledanja i to bi bilo to, našlo se još par serija. Ovdje vam donosim horrorčić koji je također njegovih ruku djelo, film čudnoga ali lako pamtljivog imena: I, Madman. Radnja tako podsjeća na Carpenterov In the Mouth of Madness, koji je zapravo nastao čak 6 godina poslije, a sličnost je ta što u obadva horrora sadržaj knjiga postaje stvaran i ubojice i sve loše što se može dogoditi izranja u realni svijet. Nakon malo trivie što sam vam dao, mišljenje o ovom filmu mi je zapravo iznenađujuće pozitivno. Jedan od netipičnijih horror filmova i upravo je s tim zadovoljio.



Početak filma počinje zanimljivim i klasičnim 80s horror likovima čudnog izgleda sa nešto lošijim efektima nego što je to uobičajeno. Doslovno su toliko loši da se pukneš smijati kad ih vidiš. Film se onda umiruje sa tim efektima pa kreće u razradu glavne priče, u kojoj se pojavljuju glumci koji će ostati glavni do kraja, osim naravno žrtava. Kasapljenja u filmu nema puno, barem ne viđenog, ideja je poprilično brutalna sa tim odsijecanjem organa i stavljanja na vlastiti lik...doktor je poprilično creepy i zanimljiva ikona.
Tijek priče ide polagano, nema prevelikih opterećenja u filmu, u biti sve je stalo i dobro se ukomponiralo u tih sat i pol vremana, tako da suvislijim gledateljima neće biti problem pogledati ga do kraja i sa maksimalnom pažnjom. Mislim da su mi efekti zapravo jedini koji su usrali dobrano ovaj film te ga dosta pogoršali da bude baš zabavan i vrlo dobar, ovako je čisto solidno horror djelce.



Ne vjerujem da ću mu se ikad više vraćati jer nemam pretjerane želje za to, ali da mi je netko opisao radnju sigurno bih se bacio u gledanje filma. Tako da, mogu reći da vam ga preporučujem ali samo na jedno gledanje. Tibor je u ovom filmu zadovoljio, kao i ostala ekipa koja je zaslužna za završni dojam filma. Dobar. Ajmo dalje.

13:54 | Komentari (2) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 05.04.2010.

Lake Mungo (2008)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

If you've never seen a ghost... Look closer....

Šesnaestogodišnja Alice Palmer utopila se dok je plivala u lokalnom jezeru. Nakon što je policija pronašla unakaženo tijelo, njena obitelj odluči ju pokopati. Par dana kasnije, u njihovoj kući se počinju događati čudne stvari, čuju se čudni zvukovi i drugi neobični događaji. Obitelj traži pomoć od psihijatra Raya Kemenya, koji će im otkriti nešto više o Alice i o njenoj sudbini...



Evo još jedan film sa ovogodišnjeg After Dark Horrorfesta, koji me jednim djelom razočarao, jednim dijelom ostavio ravnodušnim. U biti, ovdje imamo film koji je pravljen u stilu dokumentarca, stalno se intervjuira nekog, prikazuju se neke fotografije, video vrpce i snimanje kamerom u prošlosti. Rijetko za vidjeti u filmovima, pogotovo u horrorima, zato me je nekako i zainteresirao film isprve. Šteta što baš nije ispalo onako kako sam ja zamišljao. Zašto? Zato što je film jednostavno previše kaotičan. Kroz cijeli film gledamo kako žrtvina obitelj daje intervjue, uključujući i psihijatra, susjede i prijatelje, a to se sve tijekom filma ispremješta toliko da gledatelj uspije zaboraviti što se događalo prije 20 minuta filma. Totalna konfuzija koja definitivno odmaže u praćenju filma. Malo se nešto događa, postaje zanimljivo, pa onda to prekine neki drugi događaj. Bezveze.



No, u globalu mogu reći da mi je film poprilično solidan ako izostavimo taj konfuzni dio, priča je na mjestu, glumci su zadovoljavajući i ovo je jedan od onih ghost horror trilera koji je poprilično uznemirujuć.
Kada se pogledaju sve te fotografije, video prikazi, audio vrpce gdje je zabilježena paranormalna aktivnost, vidi se očita povezanost scenarista sa dokumentarnim uradcima o paranormalnom, jer otprilike sve teče kao u nekom dokumentarcu, na početku i u sredini se većinom otkrivaju stvari, a pri kraju nastaje totalni obrat radnje i neka vrsta iznenađenja, pozitivnog ili negativnog. Film sam odgledao bez nekih prevelikih opterećenja, samo kažem, tijek priče je poprilično zbunjujuć i zbrkan na sve strane tako da se pojavljuju i neki totalno nebitni dijelovi koji se zaborave odmah sa sljedećim kadrom.



Nemam ništa više za nadodati, zasad najbolji film sa Horrorfesta 2010, ali kažem, sve se to nekako moglo bolje izrealizirati i napraviti. Ali, očito da se Amerima svidjelo kako su Australci kreirali ovo djelce pa su već najavili svoj remake koji bi trebao ugledati svjetlo 2011. godine...o...moj...Bože...
Dobar film.

16:22 | Komentari (1) | Isprintaj | #

petak, 02.04.2010.

The Graves (2010)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

In Skull City, Death is the least of your problems...

Dvije nerazdvojne sestre odluče se za egzotično putovanje u Skull City Mine, napušteno mjesto koje je postalo atrakcija jer navodno sve vrvi od duhova. Ono što nisu znali jest to da tamo postoji i jedan kult predvođen kvazi svećenikom koji traži ljudske krvi kako bi nahranili svog Spasitelja...



Jebiga, ovdje prestaje moje nadanje o tom da je ovogodišnji Dark Horrorfest čisto solidan. Naime, i ove godine se našlo nekih sranja u žanru o kojima jednostavno ne znam želim li pisati. Jedan od primjera bi komotno mogao biti i film The Graves. Film nema veze s grobovima i ni sa čim što se vodi pod Graves u engleskom jeziku, nego se te dvije sestre koje su cijeli film glavne junakinje tako prezivaju. Ajd nazovi film po tome kako se netko preziva, a horror sa svojom radnjom uopće ne govori o tom niti s tim ima veze. Dalje, ovdje je riječ o tim ubojicama koji radi zadovoljstva i neke svoje opičenosti navode žrtve u tu atrakciju kako bi prinjeli žrtvu svome demonu. Veoma originalna priča, nema što. Samo problem je što je u ovom filmu sve tako loše napravljeno i sve je nekako preplastično, nestručno i besmisleno.



Tony Todd je dobio ulogu glavnog antagonista koji zapravo predvodi sve svoje podanike te ih navodi da ubijaju, osobno mi je žao što se on uopće našao u ovakvom govancu. Imamo tu i Billa Moseleya, jedne od novijih zvijezdi horror filmova i jedan od Rob Zombijevih čestih glumaca. Kao i svugdje i ovdje glumi poremećenog manijaka, jer mu po faci ta uloga baš paše. Clare Grant i Jillian Murray su glumice koje su natovarene tim teretom da budu glavne tijekom cijelog filma i mogu reći da sam u cijelom filmu zapravo jedino s njima nekako i zadovoljan. Lijepe su, glume čisto solidno, za ovakav film i predobro. Jedna od rijetkih svijetlih točaka.
Također, film je pun i tih nekih loših gore scena, jednu od njih bih morao i navesti: lik koji zarobi jednu od sestara napuči usne da ju poljubi, i dok je zatvorio oči, ova njemu odgrize nos. Da samo vidite tu scenu, čisti spektakl, kao i razbacivanje krvi, u ovom slučaju vidljive crvene boje.



All in all, mislim da je The Graves zapravo čisto smeće od filma. Spašavaju ga nažalost samo te dvije glumice i pojava Tonya Todda, koja ne može biti po meni loša da ga jebeš. Navodno sam čuo i da se snima nastavak i da bi trebao izaći oko 2012. godine. Dao Bog da prije toga bude smak svijeta. Pošteno sam se iživcirao da doguram do kraja ovog filma.

20:09 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>