petak, 15.08.2008.

Diary of the Dead (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: George A. Romero
Glume:

Michelle Morgan - Debra Moynihan
Shawn Roberts - Tony Ravello
Amy Ciupak Lalonde - Tracy Thurman (as Amy Lalonde)

Zemlja i trajanje filma: SAD, 95 min
Sve u svemu: 3,3 / 5 zijev

Shoot the dead...

Išao sam ovo gledati u kino prije kojih mjesec dana. Romero je nakon svoja tri uspješna filma (Dawn of the Dead, Day of the Dead i Night of the Living Dead) objavio 2005. i Land of the Dead. 2007. izlazi peti, Diary of the Dead, koji će sada biti recenziran s moje strane. Po meni bi ovo bio četvrti od 5 Romerovih uradaka, a zadnji je Land of the Dead. Makar su svi filmovi kvalitetni, svaki ima par svojih nedostataka. Volim Romerove zombie. Uvijek spori, uvijek pogođeni u glavu.

Image Hosted by ImageShack.us


E sad...Diary of the Dead me otprilike zadovoljio. Radnja je neobična, ili barem njen prikaz. Gledate film kao da ste vi tamo i da držite kameru u rukama, odnosno prvo lice. Susrećemo to u ''The Blair Witch Project'' ili u novijem ''Cloverfield'' filmu. Meni je to u ovom filmu nekako pasalo i to mi je plus. Minus su mi zombiji. Ne pojavljuju se baš često, a kad se pojave, nekako su više inteligentniji nego što bi trebali biti. Minus je manjak dobrih akcija. Iako se u filmu stalno nešto događa, pravih akcija nema baš puno, kao u npr. Dawn of the Dead. No...zašto je glavni lik to sve snimao? Objašnjenje je bilo da se zapamti ova katastrofa tako što će on to objaviti na Internet preko dosta servisa.

Image Hosted by ImageShack.us


Nekako mi se previše radnja razvlači na ne tako zanimljive priče o pojedinostima svakog lika, te u filmu ima dosta nerealnih prikaza i scena. Film je čisto OK djelce. Isplati ga se pogledati, pogotovo u kinu, e sad, ako niste, vaš promašaj, jer definitivno je bolji ugođaj. Možda Romero ne bi trebao praviti daljne projekte, a možda...

23:25 | Komentari (3) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>