ponedjeljak, 27.07.2009.

Friday the 13th part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,8 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Putujuća grupa studenata brodom ide u posjetu američkom velegradu New Yorku, ni ne sluteći kako sa sobom među posadom i profesorima ne vode i hodajuće zlo, oživjelog Jasona Voorhessa...

Image Hosted by ImageShack.us


Ima mnogo stvari po kojima poštujem ovaj serijal, jedan je od mojih najdražih kao i sam Jason, no na žalost kvaliteta prvog i drugog nastavka postupno se uzdiže i opada po nastavcima. Više opada. Nakon slabe petice serijal uzdiže zabavna šestica, pa kreće ponovno u neke gluposti sa Carrie u sedmici i nakon toga stvara potpunu zabavu u osmici. Ovo mi je, nakon prva dva i šestice najdraži dio u serijalu. Ne zato što on kvalitetom prestiže neke djelove jer je po kvaliteti dosta bedast, nego zbog sat i pol velike zabave koja vas neće natjerati da zijevate. Mene nije.

Image Hosted by ImageShack.us


Istina, ima tu jako velikih i bedastih gluposti kao što su sami glumci, mislim, ti studenti su tako porazbacani u filmu da je to stvarno nespojivo i nepovezano, svaki vodi svoju politiku, glupe su im namjere i nisu me zadivili svojom glumom. Hh, na ideju filma se moram nasmijati, ona je svakako među najinteresantnijima u povijesti horrora, da se ogromni serijski ubojica mirno šeće manhattanskim ulicama dok ga prolaznici gotovo i ne zarezuju. Ima i par humorističnih scena što na brodu, što na ulicama. Kako se film približava kraju tako i radnja postaje sve gluplja, gluplja i gluplja. Ubacuju se neke scene totalno nebitne za koncept filma, i kraj dosta smrdi na glupost.

Image Hosted by ImageShack.us


Scena koju vidite gore na slici je definitivno najgluplja u filmu, neću vam odavati koja je i o kome je riječ ali to je stvarno bilo izostavno. No, ponavljam, koliko god film bio loš u smislu kvalitete i kritike, svakako će pronaći mjesto kod gledatelja zbog zabave, jer film je više rađen da zabavi publiku nego da ju impresionira, tako barem izgleda. Da nije bilo smijeha i dobrih ubojstava te Jasonovih zanimljivih čestih pojava, film bi bio dno dna.

01:35 | Komentari (1) | Isprintaj | #

četvrtak, 23.07.2009.

Wolf Creek (2005)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,6 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Troje mladih odlazi na touring Australijom radi razgledavanja sve dok im se u nedodžiji pokvari auto i ne znaju više što će sami, sve dok im nije naišao kamionet i vozač koji im dobronamjernom gestom nudi pomoć, koju su ovi objeručke prihvatili. Ali, niti ne znaju da vozač ima puno dublje i mračnije planove oko ovo troje i da će im trebati puno sreće da se iz njegove zamke izvuku...

Image Hosted by ImageShack.us


Da krenem: Baš mi je falio neki film tipa Borderland (vidi dolje) koji je dobio zavidnu ocjenu (opet vidi dolje) da malo skrenem sa realnog života i bacim se malo na filmove. E sad...teksački masakri u Americi su postali jako poznati slučajevi i po njima se napravilo dosta filmova. Navodno je ovaj film rađen po istinitim događajima te u Australiji svake godine nestane po 30000 ljudi. Ovako, filmova o otmicama mladih u nekim zabitima mi je već puna kapa jer se svi, ama baš svi filmovi tog kalibra svode na isto. Manijakalni ubojica/ce kojima nije ni do čega samo da vide sve više krvi i prave se ludi, skvičave ženske koje ne vide spas ispred sebe, samo se deru i banalno glupi razlozi kako je do svega došlo.

Image Hosted by ImageShack.us


Ponavljam kao i u prošlom postu, ovo je isto dio mog osobnog mišljenja kao i cijeli blog, ne razumijem kako je film dobio 6,3 na filmskom portalu i kako ga dosta ljudi cijeni i smatra među najboljim filmovima 2005. godine. Ne, ovo je jedan od slabijih filmova ne zbog kvalitete snimanja ili zbog glumaca, već zbog banalne glupe neshvatljive radnje koja se već toliko puta mogla vidjeti. Zadnjih pola sata filma sam skoro zaspao dok je lik pokušao izboriti nešto sa ovo troje zarobljenih, ni on sam ne zna što. Što je najgore ni redatelj, zato nas je ostavio kao u nekoj neizvjesnosti. Svejedno, ovaj je film bolji od Borderlanda jer je mračniji, malo manje nebuloznosti ima i nekako je...smisleniji.

Image Hosted by ImageShack.us


Žao mi je što sam se vratio pisanju komentirajući ovaj film, propustio sam vam komentirati Dawn of the Dead, Friday the 13th VIII i The Mist zbog ovog, no, naći će se i oni uskoro. Preskok plus i na ovaj film.

18:20 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>