ponedjeljak, 26.03.2012.

ATM (2012)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

U kasnoj noćnoj posjeti bankomatu u trafici, troje kolega s posla ostaje zarobljeno unutra, dok vani vreba nepoznata osoba koja im ne dopušta izlaz te ih sustavno psihički ubija...

Image Hosted by ImageShack.us

Prvenstveno da se ispričam zbog podužeg izbivanja sa bloga, jednostavno su mi smanjene mogućnosti gledanja horrora, a i pratim dosta non-horror serija, pa je tu dodatno utjecao i manjak volje. U međuvremenu, pogledao sam jedno 2-3 horrora i vrijeme je da barem do kraja ožujka jednog recenziram, a početkom travnja kreće 'Mjesec Slashera'. Uhvatio sam se ovog novog filma, za kojeg sam bio pročitao dosta recenzija, a sve su uglavnom bile koliko toliko prosječne, a naginjale su i ka pozitivnom mišljenju. O čemu je zapravo riječ? Uvijek su me privlačili filmovi koji imaju ograničena mjesta radnje, kada se odvija u jednoj prostoriji ili u manjem broju njih, a ovdje imamo slučaj da se velika većina filma zapravo odvija na parkiralištu kod bankomata, sa malim brojem likova...kako bi se to napravilo da bude dobro i kvalitetno, treba se smisliti puno toga kako bi film u sat i pol ostao zanimljiv i da ne bude dosadan, a ovdje nismo previše toga uspjeli vidjeti. Radnja je razvučena ipak malo previše i zbog manjka ideja nije se uspio realizirati dobar film. Nažalost, ATM je po meni prosječan film koji neće nikad privući neku veću pažnju, makar je imao dobro temelje.

Image Hosted by ImageShack.us

Gluma nije čak ni loša, djevojka je dobro odradila svoj dio histeričnosti i panike, dok se momci slabije očituju sa svojim sposobnostima. Manijak je tajanstven i baš takav je poseban i zanimljiv lik, većinu vremena zapravo ne znamo koji je njegov cilj svega i je li on psihopat ili ima neku svoju namjeru, što je možda i najbolji dio cjelokupne priče. Kako sam već spomenuo, manjak dobrog scenarija značajno se osjeti pa tako gubitak ideja prerasta ponekad i u blagu monotoniju te na oduživanje nekih scena, za koje uopće nisu bile potrebne tolike minute. Kako bi se popunilo vrijeme, scenarist je ubacio podosta nerealnih scena koje su mogle završiti manje komičnije, jer mislim da bi se i debil uspio izvući iz te trafike u nekoliko navrata i u izostanku manijaka...loše scene. Na svu sreću, nema dosade u filmu pa tako možemo reći da je na kraju ispalo i ok to što se u sat i pol vremena nije moralo zijevati.

Image Hosted by ImageShack.us

Film je imao baš dobru modernističku ideju koja ga nažalost nije uspjela izvući da bude dobar i kvalitetan horror. Baš mi je žao, očekivao sam ipak malo više od same priče, no kako god, ima puno lošijih novih filmova, pa zapravo ovo ni nije tako loše...ali nije ni dobro.

16:44 | Komentari (0) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 19.03.2012.

The Walking Dead S02E13 - Beside the Dying Fire

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena epizode: 4 / 5 party

Farma je napadnuta. Zombiji su posvuda i grupa se stjecajem okolnosti morala razdvojiti u borbi za preživljavanje...

Image Hosted by ImageShack.us

Eto nam i zadnje epizode druge sezone...nakon što sam sve odgledao, mogu reći da sam potpuno zadovoljan i ovom sezonom, makar me nekako nije toliko ostavila pod dojmom kao prva sezona, ali sam se svakako dobro zabavio.
Zadnja epizoda sigurno sadrži najviše zombija u cijeloj sezoni, nastao je apsolutni kaos te je ekipa (NAPOKON!) napustila farmu i krenula svojim putevima dalje, makar ni sami ne znaju gdje ići. Neki odnosi među likovima su me već lagano počeli izbacivati iz takta i ako se to ne promijeni početkom treće sezone, moglo bi prerasti u pravu iritaciju i prekidanje gledanja serije. Sigurno nisam jedini koji imam takvo mišljenje o nekim ženskim likovima, a i o iritantnoj balavurdiji. Akcije ovdje nije manjkalo, praktički mi je epizoda jako brzo prošla, makar ovdje ima dosta rupa, jer kad se pravi akcija često je bilo nekih nemogućih stvari (npr. nisam znao da su toliko bili precizni da iz vožnje svakog zombija u glavu pogode), ali se sve nekako izguralo i došlo na svoje mjesto na kraju epizode...sudeći po nekim događajima, ostavljaju nas u iščekivanju novih epizoda i vjerujem da ćemo još mnogo zanimljivosti vidjeti od ove serije...rekao sam već da nikad nisam čitao strip, tako da ne mogu ni očekivati što će se dogoditi, a možda je tako i najbolje.
Čekamo jesen 2012. godine.

23:13 | Komentari (0) | Isprintaj | #

utorak, 13.03.2012.

The Walking Dead S02E12 - Better Angels



Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Grupa saznaje da bi netko ili nešto tko je opasan za život mogao biti u blizini farme. Dok noć pada, Rick, Shane, Daryl i Glenn odlaze u šumu kako bi riješili problem da bi grupa preživjela...ali se puno više spletki stvara među njima samima...



Već se bližimo kraju. Predzadnja epizoda nam donosi mnogo zanimljivosti i dosta događaja će zadovoljiti jedan dio publike, dok će drugi pak ostati razočaran ovakvim ishodima pojedinih epizoda. Najveći preobrat dosad, a usto i najveći THE happening događa se upravo u ovoj epizodi, no o tome ćete sami morati diskutirati nakon što to pogledate, da me ne bi spopali neki zli komentari kako spoilam seriju :)))
Zapravo, jedina mana ove epizode je nekoliko scena u noći, tj. mračne scene koje nisu bile čak ni savršenom oku vidljive oko 5 minuta, te se nije mogao ni razaznati lik koji nastupa...osim toga, mislim da je ovo još jedna odlična epizoda. Čudno je kako su sa više odličnih krenuli tek u drugom dijelu ove serije...vjerojatno se uštimavala priča oko farme, pa je i razumljivo da se polako s te farme jednoga trenutka mora otići, a mislim da je to vrijeme upravo došlo, a to bismo mogli vidjeti u sljedećoj epizodi. Kako nisam čitao strip, ne znam što će se dogoditi, tako da mogu samo nagađati, ali sam uspio na neki način predvidjeti ovu epizodu, pa vjerujem da će se otprilike sličan scenarij iz moje glave prenijeti i na ekran...družina se polako raspada, sezona se privodu kraju. Neka i završe u ovom tonu i ja potpuno zadovoljan.

00:50 | Komentari (0) | Isprintaj | #

subota, 10.03.2012.

The Walking Dead S02E11 - Judge, Jury, Executioner

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena epizode: 3,5 / 5 party

Daryl ispituje Randalla o njegovog grupi preživjelih i saznaje da su oni spremni na gotovo sve, samo kako bi pronašli sigurnost, pa čak i ubili...

Image Hosted by ImageShack.us

Ponovno smo dobili nešto mirniju epizodu nakon akcijske desete, opet se pojavljuje premalo zombija (mislim samo jedan), a napetost između likova stalno raste. Na neke teške odluke koje su morali donijeti oko Randalla nisu se svi jednoglasno slagali, pa je kraj ove epizode itekako uzeo maha...da sad ne spoilam bezveze, mogu samo reći da je kraj neočekivan, pa čak i radnja po stripu nije išla takvim redoslijedom.
Smatram da će kraj sezone donijeti umanjeni broj likova, sranja će se početi događati unutar farme i izvan nje (kao što je već i počelo), a likovi će biti prisiljeni napustiti je. Gluma je perfektna, mislim da je već jasno da je jedan od najbitnijih dijelova definitivno pogođen, svaki glumac je svog lika savršeno prikazao, pa makar neki bili i neviđeno iritantni. Dvanaesta epizoda slijedi.

16:37 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 02.03.2012.

2-Headed Shark Attack (2012)

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

Preživjeli bježe na koraljni otok nakon 'Semestra na moru', gdje im je brod bio potopljen od mutirane dvoglave morske kerine, a kada i otok počne tonuti, nitko neće biti siguran od dvostrukih ralja čudovišta...

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je još jedan od očajnih filmova sa morskim živinama, gdje smo prije znali dobivati megalodone, mutirane morske pse, divovske piranje, pa čak i pješčane morske pse (Sand Sharks iz 2011.), a ovdje smo pak dobili maestralnog dvoglavog morskog psa, koji je možda još i najluđa kreacija od svih maloprije navedenih. Produkcijska kuća Asylum od svojih početaka nikada nije uspjela izbaciti dobar film, bilo je tu mnogo pokušaja sa nastavcima nekih filmskih hitova poput Titanic II ili War of the Worlds II, ali to je sve bio toliki šrot, da su se izgleda prebacili samo na horror vode i počeli izbacivati ovakve naslove. Sada kada sam vidio neke njihove naslove, morat ću se obavezno baciti na gledanje i Mega Shark filmova poput Mega Shark vs. Giant Octopus ili protiv Croconosaurusa, haha pa milina će mi biti narednih par tjedana...no, vratimo se na film. Režije se prihvatio Christopher Ray, izrazito uspješan redatelj koji iza sebe ima svega par naslova, jedan od njih je gore spomenut, a ostali su također iz Asylum produkcije. Što reći? Ne vjerujem da i sami možete očekivati puno od naslova, a ja sam nikako ne mogu razumjeti koja je poenta ovih filmova...jedino da čovjek posrpda cijelu ekipu koja je radila na njemu i da se duboko razočara u horror filmove, žanr koji ovakvi filmovi konstantno ruše.

Image Hosted by ImageShack.us

Sve je apsolutno loše, ne razumijem one kojima je ovo bilo trunke zabavno, ja se nisam uspio nasmijati na neke neumjesne dijaloge koji izgledaju kao da ih je pisao neki napaljeni perverznjak od 16-17 godina. Nažalost, ne mogu ih se sad sjetiti, ne pada mi na pamet prevrtati film, ali znam da su bili toliko stupidni da sam se zgrozio na te neke 'šale' koje su na kraju ispale prave gluposti. Rješenja likova i njihova nagađanja i prepirke su mi se popele navrh glave, to je toliko očajno konstruirano, a pogotovo odglumljeno. Gluma je u filmu možda najsvjetlija točka, ali kad to kažem, to ne znači da je i pozitivna. Gluma je također pravi očaj, imamo ovdje dvije 'zvijezdice' Carmen Electru i Brooke Hogan, koje su ovdje totalno podbacile, a ne sjećam se da su mi se ikada i dopadale, makar Brooke Hogan nismo ni imali prilike igdje drugdje vidjeti osim ovdje i u Sand Sharks. Predstoji joj definitivno blistava karijera. Efekti u filmu su bedasti i jako jeftini, sudeći po slikama što sam vidio prije izlaska filma rekao bih da se netko dobrano šali i da će te lutke od morskih pasa zapravo biti tako loše, ali je ipak u filmu malo to poboljšano vizualno, makar je i dalje to teški očaj. Scena kada morski pas ugrize nogu jedne ženske, pusti nogu i nakon toga nema ni trunke krvi je legendarna. Sama ideja filma je popraćena sa puno loših segmenata pa se tu jednostavno ne može napraviti niti dobra parodija, ni dobra komedija, a kamoli horror ili film za ekipu.

Image Hosted by ImageShack.us

Smatram da dvoglavi morski pas nije niti film za ekipu, niti zabavan film. Sve je puno klišeja, loše glume, bljutavih dijaloga i preloših efekata. Jednostavno, jako loš film. Negativno.

18:27 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>