utorak, 29.04.2008.

Kingdom of the Spiders (1977)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: John 'Bud' Cardos
Scenaristi: Stephen Lodge i Alan Caillou
Glume:

William Shatner - Dr. Robert 'Rack' Hansen
Tiffany Bolling - Diane Ashley
Woody Strode - Walter Colby
Lieux Dressler - Emma Washburn
David McLean - Sheriff Gene Smith
Natasha Ryan - Linda Hansen

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Camp Verde, Arizona, USA
Žanr: Sci-Fi horror
Trajanje: 97 min
Tagline filma: A new species of horror is born.
Ocjena na IMDB-u: 5,5 / 10 (870 glasova)
Moja ocjena: 3,8 / 5 party

Sadržaj filma:

Investigating the mysterious deaths of a number of farm animals, vet Rack Hansen discovers that his town lies in the path of hoards of migrating tarantulas. Before he can take action, the streets are overrun by killer spiders, trapping a small group of towns folk in a remote hotel.

Moje mišljenje o filmu:

Doktor veterinar dolazi u mali gradić kako bi proučio smrt jedne krave. Diane Ashley govori doktoru kako je krava umrla od otrova pauka, na što doktor, naravno, ne vjeruje. No ubrzo se uspostavilo da je to i da su legla milijune paukova u jednom vrtu. Film pokriva izvrsno i rado viđeno lice Williama Shartnera (Judgment at Nuremberg, Star Trek, TekWar), koji se u ovom filmu (kao i u mnogima) izvrsno snašao. Bollingica i Strode su se također pokazali uvjerljvima, a ostalu glumačku ekipu rjeđe viđamo. Cjelom filmu fali nešto ono što bi ga činilo jako zabavnim, ovako je ispao jedan dobar (manje strašan) animal horrorčić. U filmu nema napetih scena, možda jedna - dvije i dosta doktorovih ljubavnih izljeva prema Diane. U cijelom filmu pauci se rjeđe pojavljuju kao cjelina, a više kao solo - jedan po jedan, što je dobro napravljeno. Iako doktora (sudeći po ponašanju) boli kurac što će se dogoditi sa paucima i stokom te drugim životinjama, njemu je važnija znanstvenica u prvih pola sata filma.

Image Hosted by ImageShack.us


U globalu je film veoma gušt pogledati. Razlikuje se od bilo kojih drugih filmova sa paucima i ima dosta svojih pamtljivih trenutaka. Kraj mi je bio malo glup i nisam očekivao takav rasplet događaja. Uglavnom, veoma dobar film sa dobrim paukovima, zanimljivom radnjom i solidnim glumcima (i jednim odličnim). Ako ne volite pauke, ne nabavljajte ovo, jer ima dosta ljigavih scena.

14:56 | Komentari (9) | Isprintaj | #

subota, 26.04.2008.

Bats (1999)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Louis Morneau
Scenarist: John Logan
Glume:

Lou Diamond Phillips - Sheriff Emmett Kimsey
Dina Meyer - Dr. Sheila Casper
Bob Gunton - Dr. Alexander McCabe
Leon - Jimmy Sands
Marcia Dangerfield - Mayor Amanda Branson
Juliana Johnson - Emma

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: American Fork, Utah, USA
Žanr: Triler horror
Drugi nazivi filma:
Blood Moon (USA) (original script title)
Trajanje: 91 min
Tagline filma: Where can you hide?
Ocjena na IMDB-u: 3,2 / 10
Moja ocjena: 2 / 5 headbang

Sadržaj filma:

Bats, the result of a government experiment gone wrong, have suddenly become intelligent, vicious, and omnivorous, and are attacking people near Gallup, Texas. Bat specialist Sheila Casper and her assistant Jimmy are brought in but can they stop the bats before the military comes in and, in their ignorance, makes things worse?

Moje mišljenje o filmu:

Mislim da ovaj film nisam trebao niti snimati, a kamoli pogledati. Ovakvu blesavu i nemaštovitu radnju nisam predviđao, jer sam barem to očekivao od ovakvih animal attack filmova. O glumcima ćemo malo kasnije, a što se tiče sadržaja priče John Logan (RKO 281, The Aviator, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) je potpuno zakrečio, iako je ovo napisao prije spomenutih uspješnih filmova. Ima ih on još.

Image Hosted by ImageShack.us


E sad malo o glumcima;
Gl. glumica, Dina Meyer mi je bila vrlo dobra i u nekim situacijama solidna. Detektiv iliti poručnik također nije bio loš, ali se malo previše uživio kao da glumi u ne znam kojem spektaklu, a onaj crnac me iziritirao do zla Boga. Stalno baca neke fore na koje bismo se mi (trebali) smijati, a u ozbiljnim situacijama ne glumi nekog znalca o letećim štakorima nego budalu. Dijalozi su bili katastrofa, jedan lošiji od drugog, puno iritantnog američkog jadnog humora od kojeg se samo oni smiju.

Image Hosted by ImageShack.us


Dobar dio filma ima i veoma zanimljivu muziku prikladan za taj dio filma u kojem se oni barikadiraju od šišmiša, a to je - opera. Pa u PM, kud baš opera u tom trenutku?!?
Jedina, napominjem - jedina dobra stvar filma su veoma dobri efekti i uspješno prikrivanje i izrezivanje nekih dijelova sa šišmišima, koji su solidno napravljeni. To mi je jedino podiglo ocjenu u ovome filmu. Jebiga, još jedan promašaj, preskočite dok možete, ako je prekasno, vjerujem da sa mnom dijelite mišljenje...

02:41 | Komentari (5) | Isprintaj | #

utorak, 22.04.2008.

The Eye (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: David Moreau i Xavier Palud
Scenaristi: Sebastian Gutierrez i Jo Jo Yuet-chun Hui
Glume:

Jessica Alba - Sydney Wells
Alessandro Nivola - Dr. Paul Faulkner
Parker Posey - Helen Wells
Rade Šerbedžija - Simon McCullough
Fermanda Romero - Ana Christina Martinez
Rachel Ticotin - Rosa Martinez

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Albuquerque, New Mexico, USA
Žanr: Dramski horror triler
Trajanje: 88 min
Tagline filma: How can you believe your eyes when they're not yours?
Ocjena na IMDB-u: 5,2 / 10
Moja ocjena: 3,1 / 5 zijev

Sadržaj filma:

Sydney, a young, blind violinist is given the chance to see for the first time since childhood through a miraculous corneal transplant. As Sydney adjusts to a dizzying new world of colors and shapes, she is haunted by frightening visions of death itself capturing the doomed and dragging them away from the world of the living. Terrorized and on the brink of insanity, Sydney must discover whose eyes she has inherited, and what secret visions they have held.

Moje mišljenje o filmu:

Gledate recenziju na film koji je remake na film Gin gwai iz 2002. godine, naravno - azijske produkcije, odnosno iz Hong Konga. U filmu glumi lijepa Jessica Alba, koja se dosta dobro snašla u ovoj zahtjevnoj ulozi slijepe osobe, Radeta ne bih ni prepoznao da nisam vraćao film na dijelove gdje on glumi. Moram priznati da ovaj remake u usporedbi s drugim remakeovima koja naprave sranja od svega čega se dohvate (čast iznimkama), uopće nije loš.

Image Hosted by ImageShack.us


Moram priznati da mi je Gin gwai jedan od very scary filmova uopće, a The Eye nekako uporno pokušava dostići tu dozu napetosti i straha, što mu je i uspjelo sa veoma dobrim maskama, efektima (u nekim situacijama) i dobrim i nepromijenjenim tijekom fabule. No, u Hong Kongu su naravno bili drugi gradovi u pitanju (nije Mexico bio destinacija zla kao u remakeu), već na nekom drugom mjestu. Pošto sam osoba koja ima visok imunitet od filmskih strahova, moram priznati da sam se, unatoč tomu što sam gledao original, pošteno zatreskao.

Image Hosted by ImageShack.us


Niža kvaliteta ovog filma su pretjerani dijalozi u nekim scenama od kojih se spusti zanimacija gledanja, ali se sve to riješi brzim zastrašivanjem, kojega nekad ima i previše. Film je dobar, svidio mi se u globalu te mi je jedan od dražih remakeova, Ameri većinom useru preobrazbu iz azijskog u njihovo (ne znam ni zašto to rade), ali ovo je u globalu dobro. Skoro pa vrlo dobro. Ako vam je mila Jessica Alba ili pak remakeovi, zagledajte se u ovaj film.

18:50 | Komentari (3) | Isprintaj | #

nedjelja, 20.04.2008.

Saw (2004)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: James Wan
Scenaristi: James Wan i Leigh Wannell
Glume:

Leigh Wannell - Adam
Cary Elwes - Dr. Lawrence Gordon
Danny Glover - Detective David Tapp
Ken Leung - Detective Steven Sing
Dina Meyer - Kerry
Mike Butters - Paul

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Lacy Street Production Center - 2630 Lacy St., Los Angeles, California, USA
Žanr: Kriminalistički misteriozni horror triler
Trajanje: 103 min
Tagline filma: Death is a shortcut.
Ocjena na IMDB-u: 7,7 / 10
Moja ocjena: 4,8 / 5 thumbup

Sadržaj filma:

Two men wake up at opposite sides of a dirty, disused bathroom, chained by their ankles to pipes. Between them lies a dead man loosely clutching a hand-held tape player and a handgun. Each finds a tape the perfect fit for the player in their back pocket. They play the tapes. One is threatened, the other isn't. But they have a task: One must kill the other by 6:00, or his wife and daughter will die. They find hacksaws in a toilet, and try to cut the chains, but it doesn't work. They are the two newest victims of the Jigsaw Killer. In a flashback, we learn of Amanda, a girl who falls victim to the Jigsaw Killer. On her head is a mask, which is hooked into her lower jaw. There is a timer on it. Only one key will unlock it, and that key is in the digestive tract of her cell mate who lies paralyzed on the opposite side of the room. If she doesn't unlock the mask in time, her lower jaw will be ripped wide open. She survives, but her cell mate doesn't. Through a series of flashbacks, we learn of more victims, and of the nearly-successful capture of the Jigsaw Killer, who doesn't actually kill his victims. Instead, he finds ways to make them kill either themselves, or each other, and he thinks the entire 'game' out perfectly, with no other ways out. Or so it would seem.

Moje mišljenje o filmu:

Mnogi koji me znaju, na forumima, netu općenito ili izvan Interneta svjesni su da mi je ovo najdraži horror otkako sam ga odgledao u ljeto 2005. godine. Te kišne ljetne večeri nisam imao što raditi, te sam otišao u videoteku da vidim ima li kakvog horrora kojeg iz te videoteke nisam pogledao. Našao sam par njih, ali sam se odlučio uzeti baš ovaj. Iako sam mislio da će biti još jedan neuspjeh, nakon gledanja prvi put ja sam ga isti dan još jednom odgledao, tek toliko da bolje shvatim film. Ostao sam zapanjen i jednostavno zadivljen što se sve može napraviti sa niskim budžetom.

Image Hosted by ImageShack.us


Svi većinom znate za ovaj film, te su mnogi imali različite reakcije, nekima je bio dobar, nekima loš, nekima odličan i nekima solidan. Ja nemam nikakvih pritužbi ni loših reakcija na ovaj film, te se jako rijetko primijete neke 'goofs' scene, iako ih ima. Glumci su mi zabavni, Wannell je bio super i kao scenarist i glumac, a Elwesu ovo baš ne može biti najbolja uloga, zapravo to sigurno, ali nije bio loš.

Image Hosted by ImageShack.us


Iako me mnogi optužuju da imam spoilere u svakom postu, nastojat ću to dobrano suzbiti i tako već u dva posta nisam imao spoilere, yea. ;)
Ovaj film je dobio visoku ocjenu i kod kritičara, tako da, ako ga niste pogledali, obavezno to napravite, ta već je izašao i četvrti dio, a snima se i peti. Požurite.

Odličan film.

17:12 | Komentari (2) | Isprintaj | #

utorak, 08.04.2008.

The Cook (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Gregg Simon
Scenaristi: Nicholas Bonomo i Francisco Rodriguez
Glume:

Mark Hengst - The Cook
Makinna Ridgway - Amy
Kit Paquin - Bunny
Penny Drake - Anastasia
Nina Fehren - Brooke
Noelle Kenney - Autumn

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Altadena, California, USA
Žanr: Horror
Trajanje: 85 min
Tagline filma: He's the Cook, and they are his dinner.
Ocjena na IMDB-u: 4,0 / 10
Moja ocjena: 2,1 / 5 headbang

Sadržaj filma:

Over a long holiday weekend, unable to escape the confines of their sorority house, a handful of unsuspecting girls are left behind to enjoy the quiet sanctuary. The normal house staff has taken off for the weekend, leaving the girls to fend for themselves. Thankfully someone was kind enough to send them a temporary replacement chef to cook their meals. However, when the girls start disappearing one-by-one, they begin to suspect something may not be quite right with... THE COOK!

Moje mišljenje o filmu:

Eto napokon sam se dokopao sat i pol vremena da odgledam ovaj novi film. Ovaj film ima toliko rupa u scenariju da je to prestrašno. Toliko bespotrebnih scena i nelogičnih razgovora o osobama koji se ni ne prikazuju u filmu. Moram iskreno reći da je ovaj film čak i u nekim scenama ok, jer ima uobičajen, ali uspješan sadržaj, makar se ne zna odakle je došao taj kuhar u studentski dom tih djevojaka, no dobro.

Image Hosted by ImageShack.us


Neke scene ubijanja su prefake, ono, loše rukovanje kamerom i bespotrebno prebacivanje scena s lica na lice. Vidi se amaterski rad i štih 60-70tih. Glavni glumac (negativac) je strava u ovome filmu, a i općenito nisam baš vidio da se negdje drugdje iskazao kao uspješan glumac. Iako film ima monotonih dijelova, tih sat i pol vremena mi je dosta brzo prošlo, jer se otprilike unaprijed znaju neke određene scene ubijanja ili nekih šprdancija studentica kojima su samo alkohol, trava i opet alkohol na pameti. Nepotrebne (po meni) lezbijske scene su onako, dosta jadne. Naš kuvar ne zna pričati engleski (kuhar koji ne zna engleski eek) nego priča mađarski, a dok ga one nešto propitkuju na engleskom, on na mađarskom odgovara kako će ih sve pobiti i da će se sve one same pojesti. WTF??? Na kraju filma se sazna...tako dalje...

Promašaj, napominjem.

23:44 | Komentari (5) | Isprintaj | #

nedjelja, 06.04.2008.

Isprike...

Oj...

Ispričavam se što me nije bilo tjedan dana, nisam ja nestao, a bome nije ni filmova smijeh, ali jednostavno u ovih par dana nisam uspio uloviti sat i pol vremena za bilo kakav film...evo, nadam se da će se ovaj tjedan nešto ugrabiti...

puno pozdrava i uživajte!

15:49 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>