srijeda, 29.10.2008.

Clownhouse (1989)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,2 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com

Tri odbjegla manijaka iz obližnje mentalne bolnice dolaze do cirkusa i tamo ubiju tri klauna te im uzmu njihovu odjeću. Dolaze do velike bijele kuće u kojoj živi obitelj sa tri dječaka, Kaseyem, Geoffreyem i Randyem. Najmlađi od njih, Kasey se jako boji klaunova. Klaunovi provaljuju u kuću i počinju plašiti ukućane, kako bi ih na kraju pokušali ubiti...
Redatelj i scenarist ovog filma je Victor Salva, inače osoba poznata po filmovima Jeepers Creepers, nastavak tog filma i Nature of the Beast iz 1995. godine. Ovo mu je prvo dobro ostvarenje koje se na moju veliku žalost nije uputilo u neke poznatije horror vode, makar je film svojedobno imao svojih fanova.

Image Hosted by ImageShack.us


U globalu, film mi se svidio. Ima dosta dobru radnju, dobro je realizirana i mladi glumci su također dobri. Klaunovi su onakvi kakvi bi i trebali biti: jezivi. Film je stvarno na dosta trenutaka napet i klaunovi imaju dobru taktiku zastrašivanja, a vrlina njihovog plana je bila i ogromna kuća u kojoj su mogli doći do realizacije zastrašivanja. Clownhouse je film koji sam htio pogledati prije dosta vremena, ali nikako nisam mogao doći do njega, no sada se može do svakog šunda od 5 minuta doći. Inače obožavam filmove sa klaunovima te će ih na ovom blogu biti dosta.

Image Hosted by ImageShack.us


Moje mišljenje je da bi film mogao biti puno bolji da su malo više zakomplicirali radnju. Ovo je bilo nekako pre-prirodno. Isto tako je to i plus jer teško se može napraviti neki film sa serial killerom i da ima nadnaravnih stvari. Jedini izuzetak je Freddy Krueger. Tako da na film nemam previše zamjerki, poprilično me zadovoljio.

15:55 | Komentari (2) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 20.10.2008.

Child's Play (1988)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Tom Holland
Glume:

Catherine Hicks - Karen Barclay
Chris Sarandon - Mike Norris
Brad Dourif - Charles Lee Ray

Više podataka možete vidjeti ovdje: Imdb.com

Zemlja i trajanje filma: SAD, 87 min
Sve u svemu: 3,7 / 5 party

You'll wish it was only make-believe...

Dječak na dan svog rođendana gleda dječju emisiju o lutkama te na dar od svoje mame želi dobiti lutku iz emisije. Iako zbog nestašice novaca, majka mu uspije nabaviti lutku. Na početku je lutka bila kao i sve druge lutke, no kasnije se otkrilo da je puno, puno drukčija...to je biće koje je napola lutka, napola čovjek te želi ubijati sve koji mu se nađu na putu i koji su mu se zaprijetili. Kako spriječiti lutku koju ni vatra ni metak iz pištolja ne može unišititi? Majka, dječak i policajci će morati to otkriti...

Image Hosted by ImageShack.us


Child's Play je postao jako poznat horror serijal i dosta omiljen među nekim horror fanovima. Donosi u horror žanr nešto novo i zanimljivo, te iznimno jezivog i zabavnog glavnog negativca. Iako serijal nije polučio baš dobre nastavke. Radnja prvog filma je zanimljiva i kako sam već rekao, nova. Režija je kvalitetno obrađena, a najviše su me iznenadili odlični efekti sa lutkom. Svi dijelovi sa lutkom su uspješno prikriveni, savršeno napravljeni i oko toga sam jako zadovoljan te mi je to veliki plus u filmu. Glumci su sasvim ok bili, te je mali isto jako dobar te mi je žao što nije nastavio karijeru kao glumac. Kasnije serijal postaje (sa četvrtim i petim nastavkom) više komedija nego horror triler, što mi se također ne sviđa.

Image Hosted by ImageShack.us


Bilo kako bilo, Child's Play prvi dio je jako zabavan i dobar horror koji ću najvjerojatnije još par puta pogledati, jer sam uživao u tih sat i pol filma. Drugi dio sam davno, davno bio gledao, a mislim da ću ga morati opet. Topla preporuka za ovaj film.

20:48 | Komentari (2) | Isprintaj | #

srijeda, 08.10.2008.

Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Louis Morneau
Glume:

Nicki Aycox
Nick Zano - Bobby
Kyle Schmid - Nick

Više podataka možete vidjeti ovdje: Imdb.com

Zemlja i trajanje filma: SAD / Kanada, 90 min

Sve u svemu: 2,2 / 5 headbang

Road is full of trucks...only one has a dead body in it...

Četvero prijatelja na putu doživljavaju kvar auta te pokušavaju naći pomoć kod obližnjeg napuštenog imanja. Provaljuju unutra te kradu automobil ostavljajući broj mobitela kako bi platili štetu. Nisu ni svjesni bili da su provalili u kuću jednom ludom kamiondžiji koji će prvo zajebavati, a onda ubiti sve koji mu se nađu na putu. Tijekom cijelog filma kreće naganjanje kamiona i auta uz mnoge morbidne zadatke koje pritom moraju obaviti...

Kako za ovaj film nisam našao slike, a nemam taj program da hvatam screenshotove, kada dođu neke slike ja ću ih staviti u ovu recenziju. Naime, ovo je nastavak filma iz 2001. godine, Joy Ride. Film je na mene ostavio jako pozitivne dojmove, bio mi je jako zabavan i zanimljiv. Naravno da nisam istu kvalitetu očekivao od nastavka. Joy Ride 2 je skoro pa mogu reći sranje od filma. Jako bih bio sretan da je prvi dio ostao bez nastavka, jer bi to bio jedan od rijetkih dobrih horrora koji nije dobio nastavak. Zašto je dvojka skoro pa sranje od filma?
Ideja. Prvo, na glup su se način posvadili sa killerom, jbt pa tko bi bio onoliko glup da ostavi broj mobitela na vratima kuće u koju je provalio? Pa to nema veze sa razumom, a ni sa dobrim scenaristom. Veoma glup početak.
Likovi. Možda glumci nisu bili loši, ali j**** onakve dosadne i naporne likove. Metalac koji uopće nije metalac, frajer kojega odmah otmu u prvoj polovini filma te dvije glupače, a jedna od njih tjera u smrt svoje prijatelje da spasi svog dečka koji možda već može biti mrtav. WTF???
Zahtjevi. Killerovi zahtjevi su nekako gluplji, nemaštovitiji nego u prošlom nastavku, killer se promijenio u nekog sadistu koji uopće više toliko ne takticira kao u prethodniku.

Sviđaju mi se u filmu glumci koji su utemeljili glupe likove te zahtjevi, iako su glupi, još su probavljivi.
Zaboravio sam spomenuti kako u filmu ima par loših efekata sa kamionom te nekim čudnim kamerama koje su bile jako mutne. (?)

Uglavnom, film je govance od kojeg sat i po vremena brzo prođe, još i bolje. Razočarao me makar sam očekivao nešto loše. Nemojte molim vas ići na trojku.

17:12 | Komentari (2) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 06.10.2008.

Stay Alive (2006)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: William Brent Bell
Glume:

Samaire Armstrong - Abigail
Frankie Muniz - Swink
Jimmi Simpson - Phineus

Više podataka možete vidjeti ovdje: Imdb.com

Zemlja i trajanje filma: SAD, 85 min
Sve u svemu: 2,7 / 5 zijev

It's the game of life and death....

Nakon tajanstvene smrti bliskog prijatelja, grupa tinejdžera pronađe igricu ''Stay Alive'', naprednu horror videoigru preživljavanja napravljenoj prema jezivoj priči o plemkinji iz 17. stoljeća poznatoj pod nazivom ''Krvava Grofica''. Igrači ne znaju ništa o porijeklu igre osim da ju ne bi smjeli imati. Popustivši iskušenju, društvo započne igru i uskoro dolaze do užasavajućeg otkrića - jedno po jedno bivaju ubijani na isti način na koji su umrli u igrici. Kako granica između svijeta videoigre i stvarnosti nestaje, oni moraju pronaći način da pobijede zlo - cijelo vrijeme pokušavajući ostati živi...

Image Hosted by ImageShack.us


Ovo sam pogledao prošle godine u dosta glupoj atmosferi i sa puno ljudi, tako da mi film nije bilo gušt gledati niti sam imao puno mogućnosti. Tako da sam se odlučio i po drugi puta ga pogledati i mogu reći da se dojam nije puno promijenio. Cijeli film mi u globalu nije uopće sjeo, čak je u dosta scena naporan. Vidim da ima raznih mišljenja o ovom uratku, ali meni se film nije dojmio. Složio bih se i sa ocjenom na imdb-u. (4,4). Ima tu puno nelogike, loših efekata te puno nemaštovitih scena. Jedino što bih volio iz ovog filma jest igrati tu igricu i družiti se sa slatkom Sophiom Bush...hehe.

Image Hosted by ImageShack.us


Gluma je definitivno razočaravajuća. Solidna glumačka postava je trebala jamčiti dobru kvalitetu glume, ali nismo dobili ništa više od ljudi koji se ponašaju kao naturščici. Režija filma nije tako loša, više ima dobrih stvari nego loših. Stay Alive je po meni trebalo biti zabavno djelce od sat nešto malo vremena, ali se to pretvorilo u sat i pol vremena dosade i velike želje za završetkom filma. Osim toga, kraj je dosta blesav te nema uopće smisla.

Image Hosted by ImageShack.us


Pohvala filmu na nekoliko napetih i jezivih scena koje nisu baš ugodne za vidjeti. Dobro su me trgnule makar se ne pojavljuju tako često. Film je po meni mogao biti puno bolji jer nije imao lošu ideju. Preskočiti.

18:32 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>