nedjelja, 27.09.2009.

Bats: Human Harvest (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,3 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Don't Go Near the Dark...

Elitni tim američkih Delta specijalaca poslan je u šumu u Rusiji kako bi pronašli znanstvenika koji posjeduje zapise i informacije o tajnom oružju, za koje čečenski teroristi ne smiju saznati. Kroz šumu ne dopire satelit jer je gusta, puna zamki, no najveću prijetnju će vojnici otkriti tek kasnije: jato genetski modificiranih šišmiša koji se hrane ljudima...

Image Hosted by ImageShack.us


Sjećam se da je na TV-u dan-dva prije moje recenzije prvog dijela bio film Bats, i taman sam ovaj film kupio dan-dva poslije, jer mi se činilo zgodnim komentirati odmah jedan poslije drugog. Ali, nakon što sam pogledao prvi dio, izgubio sam volju pogledati drugi jer sam se tako razočarao prethodnikom da nisam vjerovao da će sljedbenik biti bolji. Na moju sreću, jučer sam ugrabio nešto vremena i pogledao ovo 80-minutno djelce. Mogu reći da mi je nastavak skoro pa duplo bolji od jedinice. Jest da je svejedno nevjerojatno glup i nedorečen. Malo filmova obrađuje tematiku sa šišmišima, malo ih i obradi dobro, jer kada se pokušavaju prikazivati takve vrste životinja potrebni su dosta dobri efekti kako bi to na nešto ličilo. Po meni dijelovi filma kada se prikazuje šišmiše u letu nisu me dojmili jer je i šuma lažna, to je očita pogreška.

Image Hosted by ImageShack.us


Isto tako smeta mi to što su šišmiši stavljeni kao sekundarni, odnosno sporedni antagonisti u filmu. Tu su prvenstveno Rusi kao negativci, jer oni po radnji najviše sprječavaju Amere. Šišmiši ih samo koče, kao i ostale što kroče po šumi. No, ako zanemarimo sve ovo, film mi je dosta brzo prošao, volim akcijske horrore, a tu akcije stvarno dosta ima. Ne vjerujem da će mi ovi glumci ostati u nekom lijepom sjećanju, samo moram istaknuti da sam zadovoljan glumom i karakterizacijom, koliko god bilo glupih dijaloga.

Image Hosted by ImageShack.us


I tako mi je prošlo sat i pol bez nekih pretjeranih emocija, jer film uopće nije strašan, lagano to može biti običan akcijski triler. Iznerviralo me malo što se ni na jednu scenu nisam trgnio, znaš kada će šišmiši napasti i kada će netko na.......da ne kažem što. Prekočite ako možete.

15:57 | Komentari (2) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 21.09.2009.

Infestation (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,7 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Trailer

You will be infected.

Mladić se budi zapetljan u mrežu oslabljen i nesvjestan što se dogodilo. Nakon što saznaje da je cijeli svijet okupiran divovskim kukcima, budi i ostale ljude i zajedno pokušavaju preživjeti na sve načine...

Image Hosted by ImageShack.us


Kladim se da bi ovo moglo za negdje dvadesetak godina biti neka vrsta horror klasika. Pritom mislim na ideju i efekte u priči, jer će se za 20 godina ovakvim efektima smijati. No na neke bi se mogli i sad. Zadivljujuće je koliko je hrabrosti uloženo u ovaj pothvat, te kako ima dosta nepredvidljivu radnju i zanimljive likove, ali jednostavno kroz cijeli vam se film vuče pitanje: Zašto? Kako? Odakle? Koji je povod kukaca bio odjednom napraviti gnijezdo i u roku od dva dana staviti cijeli grad pod mrežu?

Image Hosted by ImageShack.us


Likovi su...nažalost napravljeni prekomično za ovakav kalibar filma, jer da je ovo bio čisti horror film bi po meni zasigurno bio bolji. Isto tako zanimljive su mi i kreature nastale od zaraze kukaca, nešto slično imate na slici ispod.
U filmu imate svega: od upoznavanja likova (karakteristično, tipa u zombie filmovima), do svakih recimo 10-15 minuta akcije, pa imamo tu i emocionalnih trenutaka dvoje likova (standard je li), preživljavanje glavnih. Zanimljivo je napomenuti da u filmu ima dosta situacija koje se ne bi viđale u većini horrora, ima dosta realistike, i dosta twistova.

Image Hosted by ImageShack.us


Kada sam gore već izmiješao dobre i loše strane filma, valja napomenuti i još jednu lošu: film ima dosta krivih i nerazumljivih trenutaka ispunjenih lošijim efektima. Neću spoilati radnju, ali problem je što možete i zujiti okolo i nakon 15 minuta filma ćete znati što se događa i kao da ih niste propustili, što je po meni loš poen. Film je tu da se gleda, koliko god bio malo naporan. Da zaključim: Infestation će možda zadovoljiti ekipu skupljenu da gleda zajebanciju, ali zaraziti neće ozbiljnije gledatelje.

23:54 | Komentari (2) | Isprintaj | #

subota, 19.09.2009.

Groblje Horrora: Uskrsnuće

Oj! Eto i mene nakon duga dva mjeseca nepisanja po blogu...razlozi su...stvarno različiti.

1. Bližio se kolovoz, a tijekom skoro cijelog kolovoza nisam bio blizu računala niti blizu ikakvih filmova, em je to bilo more, koncert U2-a, koncert Urbana, koncert Rundeka...
2. Ukinuo mi se račun na blog.hr pa sam morao slati e-mail kroz koji bi mi oni ponovno poslali lozinku u roku od dva tjedna.
3. Kada sam razmišljao o blogu, mislio sam uvesti neke promjene i sl., i još se uvijek premišljam, tako da će možda biti i pokoji upgrade na recenzije i općenito na strukturu bloga.

Tri dobra razloga sam naveo, alibi mi je tu. Tako da, očekujte za dan-dva neku recenziju, uživajte!

Image Hosted by ImageShack.us

15:05 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>